fredag 24 mars 2017

Vinterrabatt på häck ännu några dar!

Börjar det bli på tiden att byta ut den glesa gamla häcken? Eller har du byggt nytt och det är dags att fundera på inramning av gården? Nu är det hög tid att slå till om det ska bli någon tillväxt i sommar!  

Häckblåtry, Lonicera c. 'Jörgen' är den populäraste häcksorten i Österbotten. Säkerställ dig om plantor genom att vinterbeställa före påsk!

På plantskolan har vi under många vintrar marknadsfört och sålt våra häckar redan under vintern. Tiden går snabbt och gräset gror under fötterna, eller i detta fall kanske ännu hellre, häcken börjar inte växa förrän den är planterad. Det finns faktiskt många fördelar med att vinterbeställa sin häck!

3 fördelar med att vinterbeställa häckar:

1. Priset

Lonicera cae. 'Jörgen', häckblåtry  försöker vi alltid ha tillräckligt av inför säsongen - men ibland tar det slut - tyvärr.

Häckplantor är redan från början kraftigt rabatterade - just för att de säljs i stora mängder, mängdrabatt alltså. Ska man köpa endast en planta som den krukodlade häckplantan på bilden bredvid (häckblåtry) är utgångspriset egentligen ca 5-6 euro. För 10 st, vilket normalt är den minsta mängd plantskolor överhuvudtaget pratar om, ligger priset redan nere på 35,20 euro och när det går till längre häckar finns det också ett 100-pris som är 308 euro. Det är nästan hälften lägre än stycke-priset!

Detta är då priset som gäller när du kommer in och frågar mitt under brådaste säsongtid. Vintertid, fram till påsk, ger vi dessutom en extra rabatt på 5% när du beställer häck. Dessutom, för att spara tid både för Dig och förr oss under den hektiska säsongen blir vi så glada om du betalar genast (inom 5 dagar) att du får ytterligare en 2% kassarabatt.
Det lönas alltså att beställa häcken i god tid!

2. Tillgång i rätt tid

Du har bestämt dig för vilken häck du vill ha. Glad i hågen kommer du in till plantskolan och så får du svaret att tyvärr, den är slut i lager. Du kan tvingas vänta en, kanske två eller tre månader på dina häckplantor. 

För att försäkra dig om att du får de häckplantor du vill ha, just då du tänkt plantera dem, är det bäst att beställa dem redan nu. Plantorna förvarar vi sedan här åt dig tills du förberett planteringsplatsen och är redo att gräva ner dem. De som beställt på förhand har alltså förtur på plantorna.


3. Bättre råd och tips

Under vintern, fram till påsk, har vi som plantskolister bättre tid att disskutera med dig och kunna ge råd vilken häck som passar på din jord och till dina krav beträffande insyn, vindskydd m.m. Så fort jorden tinar och säsongen kommer igång får man på alla plantskolor massor att göra, det är naturligt och inget att klaga på. Men det innebär också att vi inte har lika mycket tid att komma fram till den bästa lösningen för just Dig. En klar slutsats alltså - Du får mera och klarare, bättre råd och tips vid vinterbeställning.

Du får alltså en rabatt på plantorna samtidigt som du får klarare och bättre vägledning om de lämpliga sorterna. Vid beställning säkerställer du dig också om tillgång i rätt tid just för dig.

Startgödsel till häcken får du alltid på köpet, även om du kommer in mitt i säsongtid.

Så, har du din häcksort klar: beställ. Behöver du ännu råd och tips: ring 040-233480. Vill du se häckar och plantor live: ring för ett besök så snabbt som möjligt!

Läs mer


Vill du läsa och studera mera om häckar, häckplantering, tips och dåd? Här finns några nyttiga länkar:

Se även vår How-to video med steg för steg instruktioner för häckplantering:


TACK!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar