tisdag 16 maj 2017

Kjells Bjudar-tips

Är det din första Bjud.fi-auktion och du känner dig lite osäker på förfarandet? Eller har du varit med förr men inte fått de objekt du varit intresserad av? Här kommer Kjells bästa tips för att du ska lyckas med auktionen!

Praktiska detaljer om auktionsförfarandet...

Eftersom plantskolan har varit med på detta auktionsförfarande redan under flera år har vi givetvis också stiftat närmare bekantskap med auktionen. Därför kan vi här ge några tips hur man ska gå till väga för att vinna ett bud:
Lägg till favoriter på stjärnan.
  1. Läs in dig på önskade objekt. Samla sedan objekten i dina favoriter. Det gör du genom att trycka på stjärnan uppe till vänster vid objekten. Du kan också av-favorisera objekt genom att trycka på stjärnan en gån till.
  2. Ge ett "skambud" (=50% av butikspris) på de objekt som inte är högprioriterade, men slösa sedan ingen mer energi på dem. Det kan ju faktiskt vara så att ingen annan bjuder på objektet och då får du det till halva butikspriset!
  3. Men de riktigt intressanta då? Räkna kallt med att andra också valt ut just dessa objekt. Fundera noga på vad ditt maxpris får bli för objektet. Skriv ner summan.
  4. Reservera gott om tid för auktionens avslutningskväll, för det är först här som det faktiskt börjar hända saker.
  5. Utnyttja auktionens inbyggda höjningsfunktion! Man kan ge maskinen tillåtelse att själv höja budet upp till den maxgränsen man bestämt (den du antecknade i steg 3). Har du flera objekt du vill bjuda på så är det svårt att hinna med om du inte använder den.
  6. Var alert de sista minuterna före auktionsstängning. Behöver du höja på ditt bud ska du göra det snabbt i slutet, de få minuter som objektet får tilläggstid försvinner snabbt när du prickar dig fram o tillbaks på skärmen, dessutom brukar auktionsservern vara väldigt belastad och alltså inte alls så snabb.

Spara upp till 50%

För t.ex. häckarnas del kan vi påpeka att plantskolans absolut lägsta pris utanför auktionen är det s.k. vinterförbeställningspriset (normalt fram till slutet av mars) som beräknas från 100-priset med 5% rabatt. Betalar man genast inom 5 dagar ges ytterligare -2% kassarabatt.

Det här kan du jämföra med Bjud.fi:s auktionspris som bör vara minst 50% av butikspris (Du läste rätt 50%!). Går du i häcktankar och kan tänka dig en sort vi har med på Bjud.fi så kan du alltså spara betydande summor, även om auktionspriset skulle krypa upp en aning. Plantorna är ur exakt samma rader, gödseln får du med på köpet (precis som vid normalköp), så vi ger dig tipset - BJUD!

Hur kan vi sälja växterna till sådana priser?

Bjud.fi-auktionen är ett samarbete mellan företagen, som har produkter till försäljning, och HSS-media, som funkar som auktionsadministratör. Samarbetet går ut på att medverkande företag åtar sig att annonsera på HSS-media för en summa som motsvarar butikspriset för de objekt som blir sålda.

Växterna är så klart helt fullvärdig vara med växtgaranti - därför är många paket också av typen "Välj själv".

Lycka till på auktionen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar