söndag 3 december 2017

Shopping torsdag 7 december

Första torsdagen i månaden - igen! Tiden går snabbt när det finns mycket jobb. Vi på plantskolan bestämde ju oss redan i oktober att vara med hela vintern i Närpes NFF-företagens månadssatsning, Shoppingtorsdag, men vi är med på det viset att vi presenterar en färdig växtgrupp eller nån annan växt som man kan beställa via eposten för vårplantering 2018. Ja, givetvis till ett bra pris, förstås.

December månads shoppingtorsdagsväxt - Grässorter för trappan, flera i 
EverColor® -serien.

I oktober hade vi vår nya färdiga bärgrupp som månadserbjudande och i november presenterade vi färdig rabatt för stenmurar. Dessa båda kan den riktigt fiffiga gårdsägaren faktiskt ännu köpa till rena auktionspriset, alltså på HSS-Medias Bjud.fi auktion, vilken också avslutas 7 december kl. 20.00. Länkarna på grupperna går till auktionssidan och mer info om dessa grupper och andra färdiga grupper hittar du på bloggfliken "Färdiga växtgrupper".

December månads shoppingtorsdagsväxt


För december månads shoppingtorsdag har vi nu valt att presentera våra 4 nya grässorter för höstens trappor och terrasser. Vi tycker att detta börjar vara på sin plats  eftersom vi snart har hela höstens erfarenheter bakom oss. Och vilken succé sen - gräsen har hållit både regn, kyla, snö och vind. Just nu i början av december känns det som att det enda som kan knäcka dem är ett tjockt snölager som ligger kvar i veckotal.

Alla fyra grässorterna är sådana som tål rätt många minusgrader, neråt -12 C enligt den irländska plantskolan som tagit fram dem. Vår tankegång när vi köpte in dessa senaste vinter var att använda dem för terassens/trappans "höstbruk", alltså från augusti fram till julen. Sen ska de vinterlagras på passligt ställe tills vårsolen igen börjar värma.
23 november hade vi riktigt busväder med nästan 10 cm snö. På söndagen den 26 ståtade gräsen i stort sett lika fint som före snön.

Shoppingtorsdagspris: 2 st 16 €
 beställ 7.12 per epost wiplan(a)tawi.fi

För dig som vill pröva dessa nästa år ger vi nu dig möjligheten att förhandsbeställa för avhämtning i vår (från 2 maj). Normalpriset är 9,50€/st och vårt torsdagsshoppingerbjudande är 2 st för 16 €. Vill man betala genast och få ett köpbevis för julklappssäcken går det också bra. Beställer gör du hur som helst via eposten, wiplant(a)tawi.fi.

PS! Är det nån som har riktigt brådis att njuta av dessa gräs så har vi ca 10 st/sort i lager för avhämtning genast och ringer man på telefon 0400-233480 och kommer överens om hämtningstid så går det också bra, fastän vi i övrigt har vinterstängt.

De fyra sorterna är:


Carex testacea 'Prairie Fire'


Carex oshimensis 'Everest' sort i 
EverColor® serien

Carex morrowii 'Ice Dance'

Carex oshimensis 'Evergold', sort i
EverColor® serienInga kommentarer:

Skicka en kommentar