lördag 26 juni 2021

Tomatveckan på plantskolan

Tomatvecka går av stapeln i Närpes tisdag 29 juni till lördag 3 juli*. Så här ser vårt deltagande ut.

 *****************************

"Made in Närpes" för hela slanten!

Plantskolan förevisar många av de 31 specialsorterna vi själva tagit fram eller varit med och lanserat i Finland och andra Nordiska länder. Precis som tomaterna är dessa specialiteter riktiga ”Made In Närpes” växter.
(*på plantskolan ti-fr kl 9-17) 

Lönn med härkomst från Närpes kyrkområde hör till plantskolans W-växter.

 



Vi kallar dem W-sortimentet

Med i W-sortimentet, som vi kallar dessa kloner, finns allt från välbekanta 'Jörgen' häckblåtryn, populära massplanteringsbuskarna Spirea 'Lilly'och Björkspirea 'Renko' och så den supersnygga Julia-norrlandssyrenen som precis blommade före midsommar. Träd som Skogsek och Lönn med härdig frökälla från Närpes ingår i W-sortimentet, och t.ex. den jättestora ”Jätterabarbern”. 

Skyltarna till de 16 sorterna som finns med i vår minitomatveckoutsällning finns listade här i skilt inlägg. 

 

Häckblåtryn Jörgen är den som startade W-serien, alltså W-1

 

Vårt W-sortiment växer år för år och de senaste tillskottet är rödblommande prydnadsäpplet från en korsning Malus Wabiscaw x Malus Marjatta.

 



Ett rödblommande prydnadsäpple med röda vackra frukter i storlek ca 3-4 cm, vilka blir otroligt vacker saft och äppelmos. Under tomatveckan kan du beställa träd för leverans i augusti!

och denna Lönn vid Närpes kyrka är fröplanta från en ca 200 år gammal lönn som finns vid församlingshemmet strax intill. Lönnar från denna ingår i vårt W-sortiment.

liksom Ek frökälla Närpes. Här ett ungträd planterat till nya begravningsplatsen i Närpes

Dvärpraktspirean 'Lilly' med beteckningen W2 är röd i jämförelse med den ljusare Little Princess.



Under tomatveckan kan du hos oss bekanta dig med 16 av dessa 31 sorterna, samtidigt som du får provsmaka goda Made In Närpes tomater. Vill du köpa med dig några kilo tomater eller några körsbärstomataskar så går det givetvis också bra och handlar du växter för en 50-lapp under tomatveckan så klart får du då ett eller ett par kilo tomater på köpet, så långt tomatlådorna räcker då alltså...

Tomatgödsel

För dig som odlar tomater själv finns också tomatgödsel till rabatterat specialpris och så minns du väl att mängdrabatter på växter är nåt som gäller hos oss.



tomatveckopris gäller på en del växter och varor under dagarna

Öppet

*Tomatveckan har vi öppet tisdag-fredag kl 9-17, lördag har vi stängt för då ska vi själva besöka de andra tomatveckan-deltagarna.

 

Andra växtserier

Plantskolan odlar och deltar också i några andra växt- och kvalitetsserier bl.a FinE-växter, och Lukes TTA-serier samt Keskas-serier allt fär att kunna erbjuda det bästa för din trädgård.  Dessa förevisar vi inte skilt under tomatveckodagarna men många växter i vårt allmänna sortiment är just i dessa serier.

Välkommen!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar