söndag 4 augusti 2024

Rea eller rabatt?

Det här med säsongsrabatt eller rea eller rabatt överlag är en fråga som då och då är på tapeten. 

Det är redan många, många år sedan vi införde det som är det enda riktiga, nämligen fasta mängdrabatter.

Hos oss väljer du t.ex 2 prydnadsäppelträd med en mängdrabatt. Välj båda samma sort eller 2 olika från ca 20 olika sorter - bara håll dig till samma storleks- och prisklass. Bilden är de normalstora träden på antonovka fröstam + några sorter rotäkta.

Endast ett exemplar

Det betyder att när du jagar runt efter endast ett exemplar av en speciell växt så har vi en prislista på normalstorlekar som vi följer. Minutpriskatalog finns via vår undersida "sortiment" (fixas till en gång per år) och små tillägg och förändringar under själva säsongen finns endast direkt i butiken. 

Eftersom vi har rätt stort sortiment i vår odling så kan vi oftast hämta den ifrågavarande växten från odlingen om vi inte redan har den  i butiken. Behöver vi skaffa in den från nån annan producent så tillkommer inkostnaderna.

En växt utöver normalstorlek eller mindre än normalstorlek kan givetvis avvika i pris från prislistan. Normalt hämtar vi inte endast en växt av de mindre storlekarna från odlingen utan här ber vi kunden att välja en normalstor om den redan finns i butiken.

Flera exemplar

Men när du behöver många växter i samma sort, som t.ex i fråga om häckväxter, fruktträd eller växter för hela rabatter, slänter och marktäckning då hämtar vi alla på en gång och det spar tid och kostnader för oss - nåt vi överför till dig som kund i form av MÄNGDRABATT.

Mängdrabatt kommer också i fråga t.ex när du själv väljer dina perenner i större mängd (5-10-25 st) eller när du väljer att köpa jordgubbsplantor lådvis (1 låda = 70 st). Också för en del andra kombinationer, t.ex. för plommon, päron och körsbär vilka ofta behöver finnas två sorter för bra pollinering) har vi nån form av mängdrabatt. 

En annan slags mängdrabatt gäller t.ex för jätteblåbär och rhododendron som behöver jord med lågt pH-tal (surjordsväxter). Här kan du räkna med en säck rhododendronjord på köpet när du handlar ett visst antal växter ofta redan från 2 st.

På vanliga alléträd har vi ännu inte kommit fram till en enhetlig rabatt när du köper 2-3-5-10 träd, det beror på att utgångspriset varierar stort beroende av sort och storlek. Fråga oss vi räknar en passlig %-rabatt beroende på trädsort så fort det är frågan om mer än ett träd.

Och det här med växtrea efter säsong!

Nån extra säsongsrea hinner vi tyvärr inte fördjupa oss i, dels för att vi kan ta överblivna växter tillbaks till vidareodling och dels för att vi faktiskt är fullt upptagna med just odlingen - den behöver skötas för att få fram växter av god kvalité.

Under höstsorteringen i oktober-november brukar det dock komma fram partier vilka vi nu under flera år erbjudit förmånligt under BLACK FRIDAY försäljning. Här lagrar vi då växterna gratis till följande vår.

 

Så nästa gång du behöver ordentlig rabatt på dina växter, kolla mängdrabatterna hos oss, för vissa växter kan du räkna med upp till 20-40-50-60-70% rabatt - vilken tid som helst på säsongen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar