torsdag 16 november 2017

Vinterns bjud.fi-auktion

Fynda bland plantskolans många olika sorters växtpaket!
Då är det dags igen, vinterns Bjud.fi-auktion går snart av stapeln. Precis som tidigare kan ni nu igen fynda växter till t.o.m halva butikspriset! Auktionen pågår från 28.11 kl 9.00 till 7.12 kl 20.00, och vi vinterlagrar självklart växtpakteten fram till planteringstiden på våren. Från och med 2 maj 2018 kan de hämtas ut av vinnarna.


 Plantskolans växtpaket: 


Vi har delat in våra objekt i tre olika grupper, Häckar, Färdiga växtgrupper och Välj själv-paket. Det är på det här viset enklare att hitta, följa och bjuda på växtpaketen. Med auktionssidans sökfunktion hittar du enkelt alla våra objekt genom att skriva in "Wiplant" i sökrutan.

En del av paketen har funnits med förut i auktionen, t.ex. häckarna vilka varit väldigt populära, men nu har vi också en del helt nya paket med i vinter! Vad sägs t.ex. om en snygg och modern rabatt för planteringsmuren

Full växtgaranti gäller för alla växtpaketen, precis som på övriga växter från oss. Rätt gödsel kommer också med på köpet för att du säkert ska lyckas med planteringen! Är det växter som behöver specialjord, som t.ex blåbär och hortensia, så finns givetvis sådan jord medräknad i paketpriset.


 Klicka på länkarna för att komma direkt till objekten på auktionen! 


Gammal toppklippt thuja 'Holmstrup' häck. Räkna med 3 m höjd efter 12-15 år.

Häckar:

Häckarna har alltid varit populära paket. Plantorna är krukodlade och därför både säkra och enkla att plantera. I paketen ingår plantor + gödsel.

Nytt i häck-gruppen är ett Tuja 'Holmstrup'-paket, för dig som vill ha en härdig, tät vintergrön häck av pyramidtuja. Läs mer om hur du lyckas med häcken här.




Tack vare att alla våra häckplantor är krukodlade, är dom mycket säkra att plantera. Det gör ingenting fastän man inte hinner plantera allt på en kväll, eller före kaffepausen - bara att vattna på och fortsätta följande kväll.
krukodlad häckblåtry


Häck Aronia 22 m
Häck Blåtry 22 m
Häck Syren 22 m
Häck Tuja 'Holmstrup' 22 m (Vinterhärdig sort för lägre vintergröna häckar)
Just Thuja 'Holmstrup' kanske kräver en aning tilläggsinfo. Denna sort har funnits i långa tider som solitärtuja. Den har alltid varit ganska dyr eftersom produktionen också i de stora producentländerna Holland, Tyskland och Danmark har varit mycket begränsad p.g.a att användningen av sorten har varit i princip Finland, Norra Sverige och Norges inland. Övriga Norden har ratat sorten eftersom det i dessa zoner finns betydligt mera snabbväxande sorter som håller deras milda tjälfattiga vintrar. Förra året lyckades vi dock hitta en leverantör av häckstorlek i P9-kruka och han är villig att satsa på våra härdighetszoner vilket gör att vi nu kan offerera den härdiga lägreväxande Holmstrupsorten också som häck.




Plantering för de populära stenmurarna.

Färdiga växtgrupper: 

I den här gruppen har vi samlat färdiga växtgrupper, perfekta när man ska anlägga nya planteringar men inte själv riktigt vet vad man vill ha eller vilka växter och hur många som passar tillsammans.

Här har vi tre helt nya växtpaket! Kika t.ex. in den nya rabatten för stenmurar, där har vi satsat på riktigt härdiga växter som tål den hårda miljön en sådan växtplats innebär. (Plantorna går förstås lika bra att plantera direkt i jorden också.) Läs mer om stenmursplanteringar här. Eftersom rabattrosor har blivit beställningsvara hos oss har  vi också växter för en rosenrabatt med denna bjud-omgång. Läs mer om hur man bör gå tillväga för att lyckas med rosor här.

Färdiga stora växtgruppen med spännande bärväxter
Färdiga rosrabatten
Färdiga rosrabatten är till för dig som ännu inte beställt rosor för våren 2018. Rosorna har nämligen blivit beställningsvara som för säker leverans skall beställas senast 1.12. Här finns nu ännu chans till ett rospaket med tillhörande kantväxt o gödsel.

Välj själv vilka fruktträd du vill ha!

Välj själv:

I den här tredje gruppen får du själv välja vilka växter du vill ha inom respektive växtgrupp, eller så bjuder du på "Välj växter själv" där du helt fritt får plocka vilka växter du vill för den summa paketet är värt.

Lycka till på auktionen!

I auktionen medverkar plantskolan med 11 olika paket. Observera att det kan finnas 2 av vissa objekt.

Har du oturen att inte få just det paket du vill ha går det såklart bra att beställa växterna direkt av oss också via mailen, wiplant(at)tawi.fi. Då är det butikspris som gäller, men t.ex för häckarna finns nu vinterrabatt på -5% (och ytterligare -2% om du betalar genast).  Motsvarande vinterrabatter har vi också på en hel del färdiga växtgrupper.  Precis som med bjud-auktionens paket kan övriga beställda växter avhämtas fr.o.m. 2 maj 2018.

 Bjud-tips? 

Är du ny på bjud.fi-auktionen och behöver tips för att ha en chans att vinna ett paket. Då kan du kanske börja med att läsa "Här kan du ta del av Kjells bästa bjud-tips för en lyckad auktion!".

Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar