torsdag 17 september 2020

NFF:s Höstmys i Närpes 18 september

Vår plantskola är sedan nära 10 år medlem i den lilla centrum-/företagarföreningen NFF Närpes r.f.. Denna förening har sedan lång tid tillbaka varit med på ett hörn i Slättens Mat & Mystik. Som alla säkert vet vid detta laget så är detta evenemang corona-inhiberat p.g.a att ansvarsfrågan  inte kan ordnas med den uppläggning som evenemanget haft.

 

kl 17-18 bjuder vi på den goda varma "Höstdrycken"

NFF Närpes r.f. låter sig inte nedslås, eller ska vi säga lamslås, av detta utan raskt kom vi på att ordna så att vi har ett evenemang där var och en medverkande affär/företag står för sitt ansvar och vi kallar det helt enkelt "Höstmys i Närpes".

Plantskolan deltar i höstmyset

Även om försäljningssäsongen börjar gå mot sitt slut hos oss så deltar vi med liv och lust i upplägget. Det har vi förresten också alltid gjort med Slättens mystik också så det är ingenting nytt med det. 

Hos oss har vi anammat uppmaningen att hålla litet längre öppet vilket då betyder en timme extra till klockan 18. För att lyxa till det sista timmen har vi beslutat att göra en sån där omtyckt "Höstdrycks-sats" att bjuda dig på när du kommer mellan 17-18.

 

Under denna mys-timme har vi förberett oss extra mycket att svara på dina frågor om häckar, marktäckare, massabuskar och stora träd, alltså sådant som nuförtiden är våra största specialiteter. Går du i tankar om sånt, så varför inte komma in och ställa dina frågor.

Läs gärna mer om "Höstmyset" och vem som deltar på NFF:s Närpesblogg!

Specialguidning i Centrumparken - anmälan krävs!

Eftersom evenemanget går av stapeln både i centrum och högbackaffärerna så har vi också lovat att ställa upp med parkguidning i nya centrumparken.

Fredag 18 september lyssnar vi inte på musik i parken utan då är det växtrundtur på gång

Här är det då frågan om att vi berättar om växterna vi planterat. Vi berättar t.ex vad de heter, hur stora de förväntas bli, för en del växter deras historia/ursprung, hur du kan använda dem och inte minst speciella för- och nackdelar med denna växt. 

Guidningen är gratis men eftersom man har möjlighet att ställa frågor och vi behöver corona-distans så kan gruppen inte bli större än 20 personer. Här gäller det alltså att anmäla sig så snart som möjligt för att komma med. 

Turen tar ca 30-40 minuter och första turen startar kl 18,15. Om intresset är stort går vi en andra tur ca kl 19. Anmälan görs till direkt till Kjells mobil, kjell.es.wickman@icloud.com eller sms 0400-233480. Om plats finns kan man också anmäla sig på plats strax före turen.



Planteringsveckans erbjudanden finns

för att återgå till höstmyset vid plantskolan så finns det under hela fredagen möjlighet att fortsättningsvis köpa planteringsveckans planterbjudanden i den mån de finns reserverade växter kvar (och det finns de av nästan alla sorter). Också den nödvändiga höstgödseln kan du köpa med 10€ rabatt. Finns i 1 kg, 3 kg, 10 kg och 20 kg förpackningar och rabatten gäller alla.


Då säger vi bara väl mött på plantskolan och senare på kvällen i centrumparken.

Och sen på lördag har vi sedvanligt höstöppet kl 10-16.


med hösthälsningar

Kjell Wickman

Wickmans Plantskola

70 år, 1950-2020



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar