torsdag 22 april 2021

Vårens "växtsläpp" = öppning i plantskolans butik

Söndagen den 2 maj klockan 12 öppnar vi butiksdelen på plantskolan med traditionellt "växtsläpp". I år är våren relativt tidig trots senaste veckors nattfrost och vi startade tidigt med ordentligt mycket växter. Det finns säkert nånting för var och en växtälskare.


nu finns gamla kända sorter + flera nya kärnlösa druvsorter,  2 valfria plantor (2 Liters kruka) till extrapris så långt partierna räcker.

Eftersom vi också i vår  upplever diverse coronarestriktioner med åtföljande försiktighet beträffande coronavirus och Covid-19 sjukdom, så kör vi i stort med det koncept som vi arbetade fram under 2020 års säsong.

 Detta betyder att en allt större del av vår information inkl. erbjudanden finns presenterade på våra webb- och bloggsidor. Det är alltså där du i första hand skall kolla tipsen och erbjudanden. Sen när du vill kika närmare på varan eller har bestämt dig för ett köp, då är  ett besök på plats att göra . På detta sätt undviks extra besök och samtidigt minimeras risken för covid-smittspridning. Alltså helt som vi jobbade sista året!


Syrener på stam ger bra kontrollerad blomning. Populärt nu i hemestertiderna.

Då till det viktiga - växterna! I vinter har det varit oerhört svårt att hitta tillöggsväxter för de som såldes slut under fjolårets hemestersommar. Endel växtsorter är därför inte tillgängliga förrän årets sommarproduktion är till salu, andra växter har kanske stigit en del i pris och i vissa fall har vi hittat goda alternativ.

Överlag känner vi oss dock rätt nöjda eftersom vi under ett antal säsonger nu ökat  egenproduktionen av flera växtgrupper, bl.a häckar, träd, perenner och barrväxter. Därför står vi inte nu helt barskrapade utan kan erbjuda växter inklusive en hel del fina erbjudande-paket.

Paketen numreras precis som under säsongen 2020 och säljs så länge de finns. Vill du köpa ett eller flera paket så kan du gärna maila eller ringa in din order och önskad upphämtningsdag så fixar vi ihop paktetet/paketen tills du dyker upp. 

Ingen utkörning av paket är inplanerad eftersom denna tjänst inte utnyttjades nästan alls förra säsongen.

P.g.a utrymmesbrist i butiken finns inte alla paket tillgängliga direkt i butiken, men som sagt paketen innehåller växter som vi vid behov enkelt hämtar/plockar ihop från odlingsavdelningen.

Här är vår länk till erbjudandepaketen (sidan under arbete länk kommer inom kort).

...och några bilder från sidan:




Saskatoonbär.. 5 st kraftiga plantor för under 100-lappen

allåkerbär, mums filibabba...
snöbollar mitt i sommaren


vackra småträd för rabatter





vindruvor för både utomhus o växthus

 

Atut blåbärstry är ypperlig som häckväxt, med ätliga bär!


Rabarber i två sorter

Gula plommonet 'Petersburg' finns i stora exemplar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar