onsdag 8 maj 2024

7 fina gåvatips inför Morsdag 2024

Morsdagspresenter kan bestå av än det ena än det andra. För alla mammor/far- eller mormödrar som är intresserade i sin trädgård är givetvis en växt eller ett presentkort från plantskolan en mycket passlig present.


 

Här kommer 7 fina ideer

1. Plantskolans presentkort. Alltid med en plantguide på köpet (värde 6,10€, guiden på finska). Vi rekommenderar t.ex guiden om fruktträd. Sen brukar vi också tillsätta litet extra plantbroshyrmaterial i kuvertet för att stilla läslusten.

presentkort till plantskolan gillar de flesta mammor, mommos o farmödrar2. Ett eller ett par äppelträd ur vår digra sortiment. Här finns också valmöjligheten med familjeträd alltså 3-4 sorter inympade på samma träd. Är du riktigt på alerten så planterar du förstås trädet färdigt till mor och kanske du då också ska köpa med dig en påse jord.


3. Päronträd, körsbärsträd eller plommonträd. Finns många att välja på i de olika kategorierna. I päronsortimentet har vi också ett begränsat parti ympade på dvärgstammen pyrodwarf, alltså en riktig nyhet i våra trakter.

4. En I love Närpes kasse med 2 rabarberplantor av de lågoxalhaltiga sorterna Elmblitz och Rosenhagen. Inför morsdag har vi extrapris på just dessa så 2x rabarber+kassen blir 16€. Allåkerbärsplantor i kassen 5x P9-plantor+kasse = 21,90€

5. Nu inkom också ett parti Grandiflora rhododendron från Holland. Utmärkt present eller så inhandlar du någon av de finska FinE-sorterna. Vid köp av 2 rhododendron så bjuder vi på rhodojorden som behövs för planteringen.

6. Prydnadsäppelträd. Hos oss kan du välja på ca 25 olika sorter allt från mörkaste röda till vita och sorter med hängande grenar. Några sorter/storlekar finns på x-tra pris inför morsdag.

prydnadsäppel 'Hopa' ståtar i blomprakt

7. Nåt från vår lista på erbjudanden och specialväxter som vi har i kraft just nu inför morsdag.


Passar inget av ovanstående så kan man alltid kombinera eget i växtväg eller varför inte helt enkelt köpa en passlig gödsel från oss och passa på att hjälpa mor i huset med gödslingsarbetet på morsdag.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar