söndag 12 maj 2024

Växter i Bjud.fi maj 2024

Återigen är det Bjud.fi auktion i HSS Medias regi. 19 olika växtpaket från plantskolan är med i maj-omgången som pågår 7-14 maj. Det viktiga avslutet alltså 14 maj klockan 20. 


 
(ja Tässä googlella käännetty suomenkielinen versio)

Här kommer en kort genomgång och repris på vad som är viktigt för att vinna bud. Du kan också ta dig en titt på tidigare auktioners tips t.ex genom att söka i sökrutan till höger (desktopversion) på etikett Bjud.fi 

Kom bara ihåg att det är avslutsdagen 14.5 kl 20 som är den avgörande tidpunkten.


Paketen nu i maj 2024

Som tidigare är plantskolans paket uppdelade i tre grupper, Häckar, Plantera och Välj själv.

Häckar

På häckarna har vi nu så bra och omfattande beskrivningar med länkar i bjudtexterna att det är enklast att läsa/länka därifrån. Länk till plantskolans bjud.

En snabbgenomgång, följande finns med:


Häck Aronia 22 m = normal aroniahäck antingen för klippt häck eller friväxande ger den mycket bär.

Häck Bärtry Atut, 2L, 15 m = lägre tätare bärtry lämpad för låg häck

Häck Julia Norrlandssyren 22 m = bra som högre friväxande, blommande  skyddshäck

Häck Jörgen häckblåtry 22 m = den absolut populäraste häcken

Häck Lilly dvärpraktspirea 22 m = låg för blommande häck vid terass mm.

Häck Viking bäraronia 22 m = för dig som vill ha supermycket superbär

Häck välj själv ca 30 m = för dig som inte ännu bestämt sort men som vet du ska ha häck, eller kombinera med andra sorter.


Som sagt inget desto mera utom att paketen "Häck välj själv", "Välj häck själv" och längre ner "Välj växter  själv" alla bra kan kombineras med vilken som av ovanstående häckar ifall man behöver många metrar häck av samma sort. 

Plantera paketen
Här är paketet "Plantera 2 rosablommande hängprydnadsäppel" ett paket vi inte haft med tidigare. Träden här är en modell större än normala butikskvaliteten och sorten är den rosa rätt breda Ectermeyer som vi själva haft planterade i mer än 30 år.


Paketen Välj själv
Här satte vi in ett paket "Välj årets växtnyheter 100€" där du kan bekanta dig med vår plantskolas växtnyheter och dra nytta av en extra 100-lapp vid nyhetsköp om du budar hem paketet.
Och en kort genomgång av tipsen, alltså kopierat från tidigare bjud-tipsinlägg 😀.

 Tipsen inför auktionen!


Eftersom plantskolan har varit med på detta auktionsförfarande redan under flera år har vi givetvis också varit så pass nyfikna att vi stiftat närmare bekantskap med auktionen. Därför kan vi här också ge några tips hur man ska gå till väga för att vinna ett bud:

  1.  Starta det hela med att läsa in dig på önskade objekt. Här kan du behöva flera kvällar på dig att få dom allra bästa objekten utvalda. Samla objekten i auktionens samlingsverktyg.
  2. Vi föreslår sedan att du ratar alla objekt som faktiskt inte är högprioriterade. Vill du kan du givetvis redan nu ge ett "skambud" på dessa. Det kan ju faktiskt vara så att ingen annan budar på objektet och då vinner du budet med 50% av butikspris, bara att gratulera och ta emot.
  3. Men dom verkligt intressanta då. Räkna kallt med att andra också valt just dessa. Nu gäller det att hålla huvet kallt (och fingrarna varma) för det är ju dessa som du absolut vill vinna. I steg 3 ska du fundera riktigt noga vad ditt maxpris får bli för just detta objekt. Skriv ner summan antingen på papper eller på exceltabell.
  4. Reservera gått om tid på auktionens avslutningskväll, för det är först här som det börjar hända saker.
  5. Auktionen är uppbyggd på att man ska ge maskinen tillåtelse att själv höja budet upp till maxgränsen. Du får alltså vara hur snabb som helst men har du flera objekt du vill bjuda på så hinner du inte med om du inte utnyttjar den inbyggda höjningsfunktioen. Utnyttja den!
  6. Var alert de sista minuterna före auktionsstängning. Behöver du höja på ditt bud ska du göra det snabbt i slutet, de få minuter som objektet får tilläggstid försvinner snabbt när du prickar dig fram o tillbaks på skärmen.


Då önskar vi bara lycka till - och kom ihåg avslutet tisdag 14.5 kl 20.00!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar