fredag 11 mars 2016

Nu ska häcken beställas... med vinterrabatt.Fram till 31.3 får du 5% vinterrabatt på alla plantskolans häcksorter. Vill du betala i samband med beställningen (fakturan per email) kan du ytterligare räkna med 2% extra rabatt.

Blogginlägg 11 mars, plantskolist Kjell Wickman, Wickmans Plantskola

Sortimentet i häckar är stort. Vi har dock redan hjälpt dig på traven genom att välja ut de 15 vanligaste sorterna i vår broschyr , Våra främsta häcksorter. Har du sedan på känn hur hög häck du vill ha kan du antingen välja själv bland friväxande sorter eller sorter som bör formklippas. Känns det ändå svårt så hav tröst, ännu i mars har plantskolan bra med tid att hjälpa dig med väljandet.

Begränsningar i vinterrabatten? Nej, Du får givetvis också samma vinterrabatt på de mera ”ovanliga” sorterna. Vill du bekanta dig med dem finns de presenterade på pdf-sida, Våra 50 häcksorter. Däremot är det så att priser på udda sorter kan du behöva fråga skilt och det är t.o.m nån som vi i vår tur måste fråga både tillgång och pris från nån av våra specialleverantörer, därför är det här extra viktigt att du hör av dig före växternas transportrusch i april.

Plantorna är mycket odlingssäkra i en 9 cm kruka. Hinner du inte plantera en dag är det bara att vattna på och fortsätta nästa eller kanske ännu därpåföljande dag.
Och så det bästa. Plantorna behöver du inte ta hem förrän du har planteringsplatsen klar senare i vår – de står just nu i en 9 cm kruka och när våren kommer vattnar vi, gödslar och sköter dem tills du kan plantera. Hemma kan du förstås också vattna och sköta nån dag ifall du inte får alla plantor i jorden på en gång.

Okej, vad väntar du på - till verket - och gör det före 31 mars så har du en extra liten hacka för ett ”måste”beslut som senare i vår bara känns som en extra börda på axlarna.

Ja visst ja, en sak till, räkna också med att få startgödseln på köpet, men det gäller oavsett om du beställer nu med rabatt eller köper senare i vår till normalpris.

WICKMANS PLANTSKOLA
PS! Om du behöver läsa om mera tips och ideer om häckar har vi några länkar här:


15 vanligaste häcksorterna på Pinterest
15vanligaste häcksorterna på Pinterest , lätt att spara bilden tills du bestämt dig

Så här funkar gödseln, gödslingens a och o. Infoblad/blogg våren 2015.
 Och ännu litet på vägen...

Det finns lövfällande häcksorter som har färg på vintern också. Här häckblåtryn i gassande solsken.

Även om det finns planerare och arkitekter som säger att man skall sätta barktäckningen först efter 1 år så vill vi påstå att man ska göra precis tvärtom - ett 5-7 cm barkskikt genast så hålls fukten på plats och ogräsen i schack. Med en god start första och andra året behöver du nämligen aldrig förnya senare men mittemot med en svag start skall du hålla på att rensa eller fylla på i många år.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar