torsdag 20 april 2017

Säsongöppning i Garden Centret 2.5

Nu drar trädgårdssäsongen igång på riktigt och det är hög tid att börja plantera om det ska bli nån tillväxt och blomning i sommar. Plantbutiken på plantskolan öppnar traditionsenligt 2 maj. Här hittar du massor av vackra och härdiga mångåriga växter, allt från buskar och träd till frukt- och bärväxter, perenner och barrväxter.


Sortiment

Redan på öppningsdagen hittar du massor av olika växter i butiken, och under de kommande två veckorna fyller vi på med fler växter hela tiden vartefter vädret tillåter och vi hinner.

Eftersom det är säsongsöppning bjuder vi förstås också på en del erbjudanden, ta en titt här!  
(Klicka på bilden för att göra den större.)


Ska man plantera och faktiskt lyckas, kan man behöva lite mer än bara växterna. Från plantskolans Wiplant-butik får du också både jord och bark och så gödsel såklart. Allt som lever behöver näring för att växa och i plantbutiken hittar du ett passligt sortiment gödsel som ger ordentlig tillväxt. 


Nytt i butiken för i år är också dessa snygga Coverpots som passar växter i 2 L och 3 L krukor. Med vattenmätaren på sidan håller du enkelt koll på vattenmängden i krukan så det inte blir för vått eller för torrt. Krukorna gör sig bra på trappan, terassen eller balkongen, och ska du ge bort växten är det roligare med en snygg ytterkruka! Obs! Coverpots krukorna kommer in ungefär i mitten av maj.


Kom och träffa gästande företag

Som tidigare nämnts gästas plantskolan i år av två lokala företag under öppninsdagen. Hemmanet och Lybäcks Jobbtjänst

 Rulla ut så är det klart!
Kristian Bengts från Hemmanet i Pörtom, en av Finlands främsta leverantörer av högklassiga och färdiga gräsmattor till både privatpersoner och till stora organisationer, finns på plats under öppningsdagen och förevisar gräsmattor och berättar om hur man ska gå tillväga om man vill anlägga en gräsmatta på rulle. Allt för att kunderna inte ska behöva jobba i flera år med att få en egen gräsmatta.

Slit inte själv, fräsen fixar stubben!
Har du tagit ner stora träd och behöver få en besvärlig stubbe borttagen är det Fredrik Lybäck från Lybäcks Jobbtjänst i Övermark du ska prata med. Med sin fräs fixar han snabbt och enkelt den där stubben som annars krävt mycket möda och stort besvär att få bort. Visste du förresten att Fredrik precis köpt splitterny stubbfräs för att arbetet ska löpa smidigt? Fredrik sköter förutom stubbfräsning också bl.a. om fastighetsservice och -skötsel, trädgårdsanläggning, -arbete och -skötsel, dränering och täckdikning, gräsklippning, trädbeskärning och -fällning. 2 maj berättar han extra gärna om sin nya "amirika"-stubbfräs.

Häckprat

Aroniamjödet våren 2016  fick en vacker färg.
Under öppningsdagen kan man också prata med plantskolans ägare Kjell Wickman om häckar. För och nackdelar med de populäraste häckarna presenteras och tips och råd ges för vad man ska tänka på när man planerar att anlägga en häck. Ta vara på ett ypperligt tillfälle att komma till butiken ifall det är något du undrar över!

Specialmjöd och kaffe

I sedvanlig ordning bjuder vi även på lite förfriskningar på öppningsdagen. Ifjol var aroniamjödet omtyckt, så även i år bjuder vi på ett glas eller två med speciamjöd  (och vilka bär mjödet görs på i år får ni se senare) och så låter vi såklart kaffepannan stå på.

Välkomna!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar