torsdag 30 mars 2017

Vårens stortävling

Om en månad slår vi upp dörrarna för säsongen men redan nu drar vi igång lite våryra med en stortävling! Under 4 veckor i april kör vi en ny tävling på våra sociala medier varje vecka, vilket innebär 4 olika vinster för dig att vinna!


Så här går det till: 

Eftersom Facebook fortfarande är den kanal vi har flest följare på på våra sociala medier kommer tävlingen att skötas därifrån, så att så många som möjligt har möjlighet att delta.

På vår Facebook-sida kommer alltså ett tävlingsinlägg med instruktioner upp varje vecka i april och tävlingen rör sig sedan på våra olika sidor Facebook, Bloggen, Pinterest och Instagram.  I varje tävling finns en fråga, och för att vara med i tävlingen svarar du på den i en kommentar på tävlingsinlägget på Facebook. Vinnaren utses bland kommentarerna. Temana för tävlingen i år är "Tips för trädgården", "Våra olika växtsorter", "Inspiration" och "Aktuellt"

Vinsterna:

Tävling 1, "Tips för trädgården"

Pågår 3.4-9.4
Att kunna plocka solmogna druvor i den egna trädgården låter som en idyllisk dröm för många, men det behöver inte stanna vid en dröm. Här på bloggen skrev vi just ett inlägg om 4 riktigt härdiga druvor som klarar sig bra på en varm plats i trädgården. 


En av de 4 härdigaste vinrankorna är 'Zilga', som är den första vinsten i årets stortävling. 'Zilga' är ett Lettiska kalljordsvin, härdigt (-35 grader) med blåa söta druvor och självfertilt. Obs! Planteras i jord med lågt pH (rhodojord).

Vinnaren utses 10.4.

Tävling 2, "Våra olika växtsorter"

Pågår 10.4-16.4 
Vi har redan länge samlat våra växtsorter med bild och förklaring lättåtkomligt för kunderna på Pinterest. En av våra växtgrupper där är Årets nyheter 2017 och där hittar vi också vinsten för denna vecka, ett bärtrypaket.


Det är fråga om ett (blå)bärtrypaket med två olika nya bärtrysorter, 1st Lonicera caerulea var. kamtjatica 'Annika' + 1st 'Lonicera caerulea var. kamtjatica 'Vostorg'. De två olika sorterna bör samplanteras för bästa pollination.
Höjd: 1,5 m, bredd: 1,2 m. Oval växtform. Mycket vinterhärdig (-45C) Bär: Blåa stora ätliga bär. Bären är spolformad och skarpt spetsiga, med måttligt tjock skinn. Köttet är saftigt och sött med aromatisk smak; väldigt transporttåliga.

Vinnaren utses 17.4.

Tävling 3, "Inspiration"

Pågår 17.4-23.4
Såhär på vårkanten inspireras vi gärna av varma färger och vackra blommor nu medan vi väntar på att grönskan ska ta fart runt om oss.


Vinsten i den här deltävlingen är 5 riktigt vackra och tidiga perenner i 9 cm kruka.  Paketet betstår av 1 st Rosenbräcka (Saxifraga arendsii), 1 st Blåkudde (Aubrieta), 1 st Trädgårdssmörboll (Trollius), 1 st Spindeltaklök (Sempervivum arachnoideum) och 1 st Mossflox (Phlox subulata 'Scarlet Flame'). Med perennerna kommer också en av våra nya ytterkrukor från Coverpot-serien som du antingen kan plantera perennerna eller något annat i och ha på trappan eller balkonen.

Vinnaren utses 24.4.

Tävling 4, "Aktuellt"

Pågår 24.4-30.4
Den stundande säsongsöppningen 2 maj kommer närmare hela tiden, och är när det blir dags för den fjärde deltävlingen högaktuell. Håll utkik på Facebook efter närmare information. Säsongsöppning brukar också innebära en del specialerbjudanden, och inför öppningen i år kommer vi bl.a. att erbjuda ett plommonpaket till riktigt fint pris. Ett plommonträd blir också huvudvinsten här i vårtävlingen!


Prunus cerasus 'St Petersburgh' är ett gult körsbärsplommon med fantastiskt riklig blomning på våren. Det har ryskt ursprung och är härdigt. De klargula plommonen mognar i slutet av augusti.

Vinnaren utses på öppningsdagen 2.5!

Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar