tisdag 2 oktober 2018

Oktobersolen gör susen för planteraren

Oktober! Nu är det fritt fram att i lugn och ro fixa nästa års lummiga växtlighet och fina blomning. Oktober är nämligen den absolut bästa planteringsmånaden och dessutom är det närapå stört omöjligt att få växterna att torka bort under hanteringen, bara fördelar alltså. Jobbar man dessutom på i maklig takt kan du skippa gymmet på kvällskvisten...

Förbered nästa års bärskörd nu i oktober. Plantera t.ex. STORA BÄRGRUPPEN där nya superbäret bärtry ingår.



På plantskolan har vi själva affären stängd för säsongen eftersom strökunderna så här års är rätt få. Trots detta är det fullt möjligt att handla på överenskommna tider under hela månaden, ja faktiskt ända fram tills marken fryser till. 

Info om nyheter för 2019 har vi också börjat samla på både bloggen och  Pinterest. Gå gärna in och titta och vill man beställa för vårleverans så går det också bra, men gör det gärna med ett email.

Våra oktobererbjudanden är i övrigt: 


Bärtry av sorten Atut är en utmärkt lågväxande bärhäck!
- Häckar till vinterpris t.ex. Aronia, häckblåtry, syrensorter + alla andra sorter. Vinterpriset är 5% rabatt och ytterligare 2% vid kontantbetalning. Du kan också beställa häckarna färdigt till våren 2019 för samma vinterrabatt. Vill du diskutera ditt val av häck så går det bra per telefon eller så bokar du in ett besök hos oss.
Också den supernyttiga aronian ingår i stora bärgruppen.

- Vi erbjuder också STORA bärgruppen (färdiga grupp Nr 1 uppe på fliken "Färdiga växtgrupper") till oktoberpris. Den innehåller bl.a aronia, saskatoon, jätteblåbär, blåbärstry och nu i oktober till jämna pengar 250€. Gruppen är beräknad för en nyttoträdgård om 25 m2. Gör slag i saken och plantera nu i oktober så är du redan ett år närmare skörden. 

På smala och svårklippta ytor passar massabuskarna som allra bäst...
- Massabuskar (ca  30 olika sorter finns att tillgå) 1 st 12€ - 5 st 49,90€ -10 st 89,90€ och 25 st 199,90€. Buskarna är sådana som man gärna planterar i slänter och andra ytor där gräsklippningen är svår att fixa. Flera är marktäckare och massabuskarna är också ett lättskött och utmärkt alternativ  i stället för ett- och fleråriga blommor i rabatter. Se hela sortlistan på skilt inlägg



- Kom också ihåg att på många övriga växter får du i oktober, precis som under alla andra månader, en ordentlig mängdrabatt vid köp av flera växter. Våra standardmängdrabatter kan du läsa om här.




Som sagt - ring på 0400-233480 så kommer vi överens om tid för ditt besök.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar