tisdag 12 februari 2019

Glad vändag - Vinn ett småträd!

Inför vändagen 14.2, eller 'Valentines day' som våra amerikanska vänner, säger vill vi på plantskolan visa att vi verkligen uppskattar våra trädgårdsvänner runtom i nejden. Därför ordnar vi en vändagstävling med en riktigt fin vinst för den som har turen på sin sida.


Smällspirea på stam

'Diabolo' på stam presenteras utförligare i julkalendern 2018.
Under sommaren 2018 odlade vi upp en hel del smällspirea, Physocarpus opulifolius, på stam. Det är tre olika rödbladiga sorter; Diabolo, Red baron och Summerwine. De två första är mera kraftigväxande och den sista mindre till växten. Några få exemplar gulbladiga , Nugget, blev det också. Physocarpus på stam presenterade vi utförligare i lucka 9 i julkalendern 2018.

Flest plantor blev det i sorten Diabolo eftersom den också är den äldsta av dessa sorter. Diabolo är en starkväxande sort vilken som buske kan bli upp till 2,5 m hög. Plantor på stam blir oftast något lägre och det här kommer sig av att stamformen också helst bör beskäras regelbundet varje år och blir därför inte alls för stor.








Tävlingsvinsten i vändagstävlingen 2019

Har vi bestämt att blir en smällspirea i sorten Diabolo. Plantan som du kan vinna har en ettårig krona och ett värde på 36 euro i butik. 


För att delta:

Titta på denna bild av de fyra olika smällspirea bladfärgerna. Din uppgift är att säga vilken bladfärg just du tycker är vackrast! Du kommenterar under bilden på facebook/alternativt i en kommentar på instagrambilden.


Är somrigt röda Summerwine,  djupt vinröda Red Baron eller måhända djävulsröda Diabolon din favorit? Inte nån av dom röda - då kanske gulbladiga Nugget blir ditt val?

- Tid att delta i tävlingen har du ända till och med vändagen 14 februari kl 23.59. Vinnaren drar vi sedan bland kommentarerna.

- Facebook och Instagram har ingen del i tävlingen och vi lagrar inte heller dina datauppgifter.

- Tävlingsvinsten kan hämtas ut från vår affär fr.o.m. 2 maj


Du får också gärna både gilla och dela! Följ också våra fb- och instagramsidor för tips och ideer om växter och trädgård.

Glad vändag och god tävlingslycka,
Wickmans Plantskola

15.02.2019 PS! Tävlingen är nu avgjord och vinnaren har meddelats via facebook/messenger.
Wickmans Plantskola Tack alla för livligt deltagande i vändagstävlingen.  Vi kan också berätta att 44% av svaren föll på nummer 1 alltså Summerwine, Nr 2 och 3 (Red Robin och Diabolo) fick ca 25% vardera och som väntat är det minst röstande på den gul-grönbladiga Nugget (4%). Tack och God fortsättning på vintern 🙂.

1 kommentar: