söndag 23 januari 2022

Kurs i ympning - med tips och knep, 12 april

 


Eftersom intresset för egna fruktträd just nu är stort har vi beslutat att som privat initiativ ordna ett praktiskt kurstillfälle inom området ympning.


Kursen är tänkt för dig som vill pröva på eller redan kan en del men vill lära dig om knep och tricks inom ympning av äppel och andra fruktträd. Vi tangerar också några andra växtsorter även om de praktiska övningarna är inom just fruktområdet.

Hur och när du tar ympkvistar och hur du förvarar dem behandlas.

För ändamålet finns de vanligaste grejerna som behövs för ympning, alltså grundstammar, ympkvistar, redskap och tejp/vax/rengöringsmedel.

Praktiska övningar och möjlighet att ympa av egna medhavda kvistar.

Har du egen ympkniv eller redskap/ympkvistar du vill använda så ta gärna med, men som sagt både redskap och små mängder ympris finns också på plats att använda ochockså att köpa med sig för egen hemympning.


När: Tisdag 12 april kl 18-20. (andra tillfälle vid behov 19.4 kl 18-20)

Plats: Wickmans Plantskolas butiksutrymme (ta varma kläder eftersom utrymmet inte har vinterisolering eller normal uppvärmning). Covid-avstånd finns det plats med, se maxdeltagare nedan.

Pris: Eftersom kursen ordnas helt som privat initiativ är ett pris på 39€ satt per deltagare och vi behöver minimum 4 deltagare per kurskväll. I priset ingår 3 antonovka äppelgrundstammar per deltagare (med möjlighet att köpa till vid behöv)

Antal deltagare: Maxantal = 10 deltagare/kurs, minimi 4 deltagare. Vid behov en andra kurskväll ti 19.4 kl 18-20

Reservation: Om Covid-19 restriktioner finns för kurser (vuxenkurs), så inhiberas kursen med kort varsel. Detsamma gäller om minimiantal deltagare inte uppnås.

Vaccinationer: Deltagare förutsätts ha sina Covid-vaccinationer i skick för att delta. Känner du dig krasslig eller är i karantän eller annars misstänker att du just då kan vara smittbärare så stanna hemma.

Ympvax på rätta ställen förbättrar resultatet!
**************

Behöver du kurs i beskärning? Vi ordnar i samband med Vusxeninstitutet i Närpes en beskärningskurs må 11.4 kl 18-20, också på plantskolan. Anmälan till beskärningskursen och mera info finns från Vuxeninstitutet.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar