lördag 1 oktober 2022

Hållbarhetsveckan 2022, FinE-växter är hållbara

FinE-växterna har en klar fördel framom de mera osäkra, ofta importerade, växterna. FinE växterna är nämligen hållbara, du behöver inte plantera två gånger på samma plats.


Detta om något är det vi vill ta fasta på nu under hållbarhetsveckan 2022. Genom att använda FinE växter minskar du klimatavtrycket just genom att du undviker att köpa två växter till samma planteringsgrop.

För att producera en växt åtgår nämligen rätt mycket olika material och andra resurser. 

Tänk dig nu att du t.ex planterar en häck på 22 meter med t.ex. importerade aroniaplantor av okänt ursprung. Är du oförsiktig så kanske du köper någon sort eller klon som inte ens tål vårt Österbottniska klimat. 

Har du inte fullt så otur kanske fallgropen är någon frösort eller parti med ojämnt plantmaterial som senare växer bättre på en sträcka och sämre på en annan även om du kämpat och gjort exakt likadan odlingsbädd.

Jämför då med FinE plantor av finska elitsorten Aronia x prunifolia 'Viking', FinE. Där har du 100% av plantorna förökade med vegetativ sticklingsförökning från virustestade moderplantor direkt från finska elitplantstationen (numera LUKE). Här är garantin för lyckat resultat den allra bästa och som extra förmån får du en bärkvalitet som är världens bästa.

Bär-aronia 'Viking', FinE har världens bästa aroniabär!

Välj hållbart - välj FinE!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar