fredag 6 maj 2016

Fynda växter på Bjud.fi-auktionen

Plantskolan deltar även i år med produkter i Bjud.fi-nätaktionen. Här har ni en ypperlig chans att få fina växtpaket till fantastiska priser. Allt ni behöver göra är att leta rätt på de produkter ni är intresserade av och lägga  bud senast 18 maj kl 20.00.

Här är växtpaketen som finns med på auktionen:

Klicka på länkarna för att komma direkt till auktionen och mer information om vad paketen innehåller.

Blåtryhäck

Häckar:

Välj bland flera olika häcksorter och längder. Gödsel kommer med på köpet.

Praecox hortensia
Häck Aronia 22 m
Häck Björkspirea 22 m
Häck Blåtry 22 m
Häck Häggmispel 22 m
Häck Syren 22 m
Häck-berså Blommande syren 15 m
Häck-berså Rödvide 15 m
Häck-berså Skärmtry 15 m

På vår Pinterest bjud.fi-tavla  har vi också en del extra tips för de olika objekten.

Fina växtpaket:

Växtpaket består av ett lagom antal plantor av olika sorter, samt gödsel för plantorna.

Fina Aroniapaketet
Fina Havtornspaketet
Fina Hortensiapaketet
Fina Vinbärspaketet

På vår Pinterest bjud.fi-tavla  har vi också en del extra tips för de olika objekten.

Euraazia plommon

Välj själv-paket:

I den här gruppen får du själv välja växter för den summa som framgår av paketen. 

Välj perenner själv
Välj helt valfria växter själv
Välj jordgubbsplantor själv
Välj marktäckare själv
Välj plommon-päron själv
Välj rhododendron själv
Välj äppelträd själv

På vår Pinterest bjud.fi-tavla  har vi också en del extra tips och kommentarer för de olika objekten. Tycker du våra objekt skulle passa i din trädgård kanske tipsen där eventuellt är till nytta.

Spara upp till 50%


För häckarnas del kan vi påpeka att plantskolans absolut lägsta pris är det s.k. vinterförbeställningspriset (normalt fram till slutet av mars) som normalt beräknas från 100-priset med 5% rabatt. Betalar man genast inom 5 dagar är vi snälla och ger ytterligare -2% kassarabatt. Det här kan du jämföra med Bjud.fi auktionspris som bör vara minst 50% av butikspris (du läste rätt -50% !). Alltså ska du plantera häck och kan tänka dig en sort vi har med på Bjud.fi så sparar du betydande summor även om auktionspriset skulle krypa upp en aning över minimi-reservationspris. Plantorna är exakt ur samma rader, gödseln får du med på köpet (precis som vid normalköp) så vi ger dig tipset - BJUD!

Även om din favorithäck inte finns med i auktionen kan du faktiskt få den till bjud-pris. Då ska du bjuda på paketetet "Välj helt valfria växter själv" och så köper du helt enkelt en valfri häck för ditt paket. Behöver du extra lång häck kan du givetvis också kombinera ett häckpaket + välj helt valfria växter.

Hur kan vi sälja växterna till såna pris?

Bjud.fi-auktionen är ett samarbete mellan företagen som har produkter till försäljning och HSS-media som funkar som auktionsadministratör. Samarbetet går ut på att vi medverkande företag åtar oss att annonsera på HSS-media för en summa som motsvarar uppgivet butikspris för de objekt som blir sålda. Det här är alltså en situation där en del av både företagens och HSS-medias täckningsbidrag går till kunden eftersom företagen inte får full mängdrabatt för sina annonser. Vi på plantskolan tycker dock att bekvämligheten att ha annonseringen färdigt betald uppväger den del vi förlorar i täckningsbidrag, så därför är vi med. Och växterna är så klart helt fullvärdig vara - därför är många paket också av typen "Välj själv".

Tips inför auktionen!


Eftersom plantskolan har varit med på detta auktionsförfarande redan under flera år har vi givetvis också varit så pass nyfikna att vi stiftat närmare bekantskap med auktionen. Därför kan vi här också ge några tips hur man ska gå till väga för att vinna ett bud:

  1.  Starta det hela med att läsa in dig på önskade objekt. Här kan du behöva flera kvällar på dig att få dom allra bästa objekten utvalda. Samla objekten i auktionens samlingsverktyg.
  2. Vi föreslår sedan att du ratar alla objekt som faktiskt inte är högprioriterade. Vill du kan du givetvis redan nu ge ett "skambud" på dessa. Det kan ju faktiskt vara så att ingen annan budar på objektet och då vinner du budet med 50% av butikspris, bara att gratulera och ta emot.
  3. Men dom verkligt intressanta då. Räkna kallt med att andra också valt just dessa. Nu gäller det att hålla huvet kallt (och fingrarna varma) för det är ju dessa som du absolut vill vinna. I steg 3 ska du fundera riktigt noga vad ditt maxpris får bli för just detta objekt. Skriv ner summan antingen på papper eller på exceltabell.
  4. Reservera gått om tid på auktionens avslutningskväll, för det är först här som det börjar hända saker.
  5. Auktionen är uppbyggd på att man ska ge maskinen tillåtelse att själv höja budet upp till maxgränsen. Du får alltså vara hur snabb som helst men har du flera objekt du vill bjuda på så hinner du inte med om du inte utnyttjar den inbyggda höjningsfunktioen. Utnyttja den!
  6. Var alert de sista minuterna före auktionsstängning. Behöver du höja på ditt bud ska du göra det snabbt i slutet, de få minuter som objektet får tilläggstid försvinner snabbt när du prickar dig fram o tillbaks på skärmen.
LYCKA TILL!


Länkar:

Till Bjud.fi auktionen, plantskolans objekt:Wiplant på bjud.fi

Till plantskolans pinterestsida med Bjud.fi-objekten:Wiplant Pinterestens bjudtavla

Till inloggningsplatsen för Bjud-auktionen: tryck "skapa konto" knappen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar