fredag 11 november 2016

Beställ häckar nu inför nästa vår

Har ni ett nybyggt hus och gården ännu känns  kal och öde? Eller börjar det bli på tiden att byta ut den gamla glesa förhistoriska häcken? Visste du att du redan nu kan beställa häckplantor till  våren? På så sätt får du garanterat just den häck du vill ha och det är ingen risk att just din häck råkar vara tillfälligt slut.

Några bilder:
Häckblåtry, Lonicera c. 'Jörgen' är den populäraste häcksorten i Österbotten.

Plantorna levereras som krukodlade plantor med krukstorlek
 9 cm (~0,6L). Gödsel för att du skall lyckas får du på köpetVanlig gran är vintergrön men kräver kontinuerlig skötsel för att hållas fin.

Den låga finska björkspirean 'Renko' är tät, blommar rikkligt och ger snabb grön tillväxt genast efter blomningen.

Ölandstokar finns i många gula varianter plus vita och rosa. Bilden är sorten 'Goldfinger'

Aronia är den nästpopuläraste sorten mycket tack vare att den utöver sina fina blad också ger ätliga bär som passar utmärkt till gelé, glögg eller till att färga garn med.

Utöver dessa sorter finns ännu en hel uppsjö specialsorter som kan vara nog så bra på speciella ställen. Gå gärna in på våra andra sidor och bekanta dig med sorterna:

- 50 häcksorter du kan använda (pdf-fil på 1,5 mB = långläsning)
- 15 populäraste häckarna (Pinterest anslagstavla med häckar vanliga häckar ) 
- alla tidigare blogginlägg om häckar  (etikett häckar på denna blogg = långläsning)

30.11.2016
Beställer du nu under vintern ger vi dig 5% vinterrabatt på beställningar för våren 2017. Beslutar du dig för att betala nu genast får du ytterligare 2% kassarabatt. Detta gäller för alla häckar och på det gamla priset tills prisgenomgången görs senare i vinter (efter detta på nya priset, men vi tror inte att häckpriserna kommer att förändras nåt nämnvärt till nya säsongen). I månadsskiftet mars/april upphör vinterrabatten att gälla, men beställ genast du bestämt dig så är det mest säkert det finns plantor i rätt sort och för rätt planteringstid. Se sorterna t.ex på pinterest. Det exakta priset får du från oss (mail/tel) men så där grovt ska du räkna med ca 10€/löpmeter för vanliga häcksorter och plussa på 4-7€/m för riktigt udda sorter. Startgödseln får du på köpet.

När du bestämt dig så ringer du (+358400233480) eller mailar oss för mer info eller beställning.

7 mars 2017
Jippodag 9 mars eller hos oss hela veckan 10. Du får Boken Trädgårdens Perenner som extra gratis gåva från oss när du beställer häck eller färdig grupp för vårplantering.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar