torsdag 24 november 2016

Vinterns Bjud.fi-auktion

Så har det blivit dags för årets andra Bjud.fi-auktion, och precis som i våras kan ni nu fynda växter t.o.m till halva butikspriset! Växtena bjuder ni på nu, före 8 dec kl 20.00, och vinner ni ett eller flera växtpaket kan ni hämta ut dem fr.o.m. 2 maj 2017.
Välj själv paket - Vackra och härdiga kanadensiska rosor, 20-tal sorter.

Plantskolans växtpaket:


Vi har delat in våra objekt i tre olika grupper, Häckar, Fina växtpaket och Välj själv växtpaket, för att de ska vara enklare att hitta, följa och bjuda på. Genom bjud.fi-sökfunktionen hittar du enklast alla våra objekt genom att skriva in "Wiplant" i sökrutan.

En del av paketen har funnits med förut i auktionen, t.ex. häckarna som är väldigt populära, men  också en del helt nya paket är med i vinter! Vad sägs t.ex. om en riktigt stor, maffig och lyxig barrväxtrabatt - kanske nåt för julklappssäcken om sonen eller dottern byggt nytt? För dig som har en svårskött slänt eller liknande finns nu också ett Välj själv-paket med marktäckande buskar, perfekt för just det där området som är tidsödande med klipparen!

Full växtgaranti gäller för alla paketen, precis som på övriga växter från oss. Gödsel kommer också med på köpet för att du säkert ska lyckas med planteringen!

Klicka på länkarna för att komma direkt till objekten på 
Bjud.fi-auktionen! 


Tät, fin och snabbväxande Brabanttujahäck. Plantor i 2L kruka.

Häckar:

 

Häckarna har alltid varit de populäraste paketen. Plantorna är krukodlade och därför både säkra och enkla att plantera. 

Nytt i häck-gruppen är  ett Tuja-paket, nåt för dig som vill ha en snabbväxande vintergrön häck!

Häck Aronia 22 m
Häck Blåtry 22 m
Häck Praktspirea 22 m
Häck Syren 22 m
Alla häckplantor i paketen är krukodlade, vilket innebär att det inte är tvång att genast  plantera dem, utan planeringen kan delas upp på flera dagar.

Häck Tuja 22 m 

...och ja, man kan köpa till nån meter med exakt samma sort och storlek om sträckan råkar vara nån meter längre.

 

 

 

 

 

Fina växtpaket:

I den här gruppen har vi samlat färdiga växtpaket, det kan vara allt från en lagom mix av olika bärbuskar till hela grupper och planteringar. 

Kika t.ex. in den nya Lyxiga barrväxtgruppen där det satsas fullt ut på vackra och speciella barrväxter med  inslag av blommande och färgrika solitärväxter. Eller, som motpol till lyxrabatten, en fin men lite enklare barrväxtgrupp ifall att den mera påkostade varianten känns för dyr.

P. pungens Glauca är en vacker blågran på stam, du
hittar den i lyxrabatten
Här är ett exempel på hur du kan plantera lyxrabatten. Vill du
veta mer om växterna i lyxrabatten har vi gjort ett eget inlägg
för just detta paket. Läs här.
Vi har också ett paket med familjefruktträd, både äppel- och päronträd, med 6 sorter totalt, perfekt för dig som kanske inte har plats för många träd - och på familjeträd så sköter ju pollineringen sig själv!

Fina Familjefruktträden
Fina & Lyxiga barrväxtgruppen
Fina & Enkla barrväxtgruppen
Fina Hortensiapaketet
Fina Vinbärspaketet


 

 

 

 

Välj själv:

"Nästan som ett presentkort!" I den här tredje gruppen får du själv välja vilka växter du vill ha inom respektive växtgrupp, eller så bjuder du på "Välj växter själv" där du helt fritt får plocka vilka växter du vill för den summa paketet är värt. 

Hortensiapaketet är uppbyggt kring den tidiga och härdiga
 månskenshortensian
Andra nyheter i välj själv-gruppen är de härdiga kanadensiska rospaketet och marktäckare till slänten! Se välj själv-paketen närmare på respektive bjud-sida:

Välj Jätteblåbär själv
Välj Kanadensiska rosor själv
Välj Marktäckare till slänten själv
Välj Perenner själv
Välj Rhododendron själv
Välj Växter själv
Välj Äppelträd själv

 

Och så litet bjudartips:

I paketet "Välj äppelträd själv" är sommaräpplet Pirja
bara en av de ca 50 sorterna man kan välja emellan

 

Spara upp till 50%


Jätteblåbär odlar du enkelt själv hemma i trädgården.
 "Välj jätteblåbär själv" heter paketet! Odlingsråden får du på köpet.
För häckarnas del kan vi påpeka att plantskolans absolut lägsta pris utanför auktionen är det s.k. vinterförbeställningspriset (normalt fram till slutet av mars) som  beräknas från 100-priset med 5% rabatt. Betalar man genast inom 5 dagar ges ytterligare -2% kassarabatt.

Det här kan du jämföra med Bjud.fi:s auktionspris som bör vara minst 50% av butikspris (Du läste rätt 50%!). Går du i häcktankar och kan tänka dig en sort vi har med på Bjud.fi så kan du alltså spara betydande summor,  även om auktionspriset skulle krypa upp en aning. Plantorna är exakt ur samma rader, gödseln får du med på köpet (precis som vid normalköp), så vi ger dig tipset - BJUD!

Även om din favorithäck inte finns med i auktionen kan du faktiskt få den till bjud-pris. Då ska du bjuda på paketet "Välj helt valfria växter" och så köper du helt enkelt din favorithäck för ditt paket. Behöver du extra lång häck kan du givetvis också kombinera ett häckpaket + välj helt valfria växter.

...och hur hinna bjuda och vinna i slutsekunderna?


Eftersom plantskolan har varit med på detta auktionsförfarande redan under flera år har vi givetvis också stiftat närmare bekantskap med auktionen. Därför kan vi här  ge några tips hur man ska gå till väga för att vinna ett bud:

 1.  Läs in dig på önskade objekt. Samla sedan objekten i dina favoriter. Det gör du genom att trycka på stjärnan uppe till vänster vid objekten
  Du märker till favoriter på stjärnan och du får fram dina märkta favortiter genom att trycka "Favoriter" på balken. Det går att avmarkera favorit på samma stjärna.
 2. Ge ett "skambud" (=50% av butikspris) på de objekt som inte är högprioriterade, men slösa sedan ingen mer energi på dem. Det kan ju faktiskt vara så att ingen annan bjuder på objektet och då får du det till halva butikspriset!
 3. Men de riktigt intressanta då? Räkna kallt med att andra också valt ut just dessa objekt. Fundera noga på vad ditt maxpris får bli för objektet. Skriv ner summan.
 4. Reservera gott om tid för auktionens avslutningskväll, för det är först här som det faktiskt börjar hända saker.
 5. Utnyttja auktionens inbyggda höjningsfunktion! Man kan ge maskinen tillåtelse att själv höja budet upp till den maxgränsen man bestämt (den du antecknade i steg 3). Har du flera objekt du vill bjuda på så är det svårt att hinna med om du inte använder den.
 6. Var alert de sista minuterna före auktionsstängning. Behöver du höja på ditt bud ska du göra det snabbt i slutet, de få minuter som objektet får tilläggstid försvinner snabbt när du prickar dig fram o tillbaks på skärmen, dessutom brukar auktionsservern vara väldigt belastad och alltså inte alls så snabb.

Hur kan vi sälja växterna till såna pris?

Bjud.fi-auktionen är ett samarbete mellan företagen, som har produkter till försäljning, och HSS-media, som funkar som auktionsadministratör. Samarbetet går ut på att medverkande företag åtar sig att annonsera på HSS-media för en summa som motsvarar butikspriset för de objekt som blir sålda.

Växterna är så klart helt fullvärdig vara med växtgaranti - därför är många paket också av typen "Välj själv".

Lycka till på auktionen!


I auktionen medverkar plantskolan med 17 olika paket. Observera att det kan finnas 2 av vissa paket, så antalet paket är betydligt fler.

Har du oturen att inte få just det paket du vill ha går det såklart bra att beställa växterna direkt av oss också via mailen, wiplant(at)tawi.fi. Då är det såklart butikspris som gäller, men t.ex för häckarna finns nu vinterrabatt på -5% (och ytterligare 2% om du betalar genast).  Precis som med auktionens paket kan beställda växter avhämtas fr.o.m. 2 maj 2017.

1 kommentar:

 1. Nu börjar det närma sig! Jag kollade via bjud-sajten nyss. Sä här ser ställningen ut: Lyxrabatten har ännu ingen vågat sig på (det är ju många fina växter men halva priset är ganska stor summa även om man de facto sparar många hundringar jämfört med att komma och köpa exakt samma sak till våren), Den röda praktspireahäcken 'Lilly' har heller inte hittat budgivare (konstigt för den är otroligt bra), ungersk syren Kjell som häck = ingen budgivare (här är chans på ett riktigt vind/drivskydd), välj marktäckare själv = ingen budgivare (den hade vi på känn skulle gå som smör på heta stenar, men det är ju absolut inte sent än) och sist så är "välj äppelträd" själv också utan budgivare (dom lär nog dyka upp i sista minuten för fruktträd passar hos alla). Ja, det var ställningen NU, men som sagt nästan 20 timmar kvar så ännu hinner mycket hända...

  SvaraRadera