söndag 7 april 2024

Nyheten Äppelrad

 Har du fått nog av att städa bort överbliven fallfrukt och känns det samtidigt som att dina äppel inte har bra kvalitet?

 

Med vår nyhet ÄPPELRAD kan du plocka tillräckligt med äpplen utan att behöva skotta bort en massa fallfrukt. 

Malus domestica "Äppelrad"

Nu kan du avhjälpa problemet med vår nya produkt, Äppel på rad. 

Här har vi inspirerats av den yrkesmässiga odlingen där man odlar i täta rader med användning av låga svagväxande men rikgivande äppelsorter.

För endast 249* euro (inkl moms) får du en egen liten minirad med produktiva äpplen att plocka till must, saftmajan eller kanske bara för att äta som sådana.

*introduktionspris 2024 ord. pris =299€

I summan ingår det mesta du behöver som t.ex stödstolpar och -vajer, bampupinnar, fästclips, bindtråd, bevattningsdroppslang och kopplingar ...

Egentligen så är vattenbehållare varifrån vattnet till droppslangarna det enda som du bör skaffa till om du inte ansluter direkt till vattenbolaget alltså.

Din äppelrad blir 5 meter lång och bör placeras så att den får mycket sol. Minimiavstånd från annan växtlighet är 3,5 m vilken vi rekommenderar för gräsklippninjg (finns stora träd som skuggar i närheten ska du öka på minimiavståndet). Gör du flera rader ska radavståndet vara 3,25-3,5 m eller mera om dina gräsklipparmaskiner så kräver.

Detta ingår i produkten.

Det kommer till hösten 2024 totalt 9 st varianter på Äppelrad 5 m (Äppelrad 1 till 9). För våren 2024 finns endast första fyra, se broshyr nedan.


- 6 st plantor träd + 1 planta pollineringsträd, alla på B9 svagväxande rot.

I produkt Äppelrad 1 till äppelrad 8  är alla 6 plantorna samma äppelsort så att du kan använda all frukt på samma gång. Här finns då dessutom 1 st pollineringsplanta också den på dvärgstam.

I produkt Äppelrad 9 är plantorna av 4 olika sorter med tanke på att du ska äta frukterna direkt från träd under maximal lång tid. Det är 2 plantor sommarfrukt (aug-sep)+ 4 plantor höstfrukt (sep-okt)+1 planta vinterfrukt (okt). I produkt Äppelrad nr 9 behövs ingen skild pollineringsplanta eftersom sorterna pollinerar varandra.

- 2 stödpålar på 180 cm ingår

-6 st bambu 244 cm

-12 m lina (Anti slip cord-lina). Det behövs i två olika höjder.

- 2 st spännhjul för linan

- 5 m droppslang

- genomgångsmuff av plast (för vattencictern)

- 3 m anslutningsslang (från vattenkärl till droppslang)

- 1 st kulventil 3/4" (för vatten på)

- Klemmfix 25 st (för att fästa bambupinnen till Anti-slip linan)

- 15 m plastbindtråd (för att fästa plantgrenarna till Anti-slip linan)

- 5 st Grenböj (för att böja grenarna till bra grenvinklar)

- infoblad (papper+pdf) om skötsel 

När du gör Din äppelrad kan du inte fuska och lämna bort några stöd eller bevattningsslangar för då kommer du inte att lyckas. Plantorna på B9 grundstam kräver nämligen att detta finns på plats.

Din äppelrad ger frukt efter 2-4 säsonger och kan hållas produktiv i ca 20-22 år. 

Din äppelrad ger dig frukt som räcker till många liter must eller saft, mos. Rad nr 9 är tänkt som färskkonsumtion under lång tid. Rad 1-8 kan givetvis också konsumeras färsk men frukten skall då lagras i passliga utrymmen.

Eftersom det här är en totalt ny produkt förbehåller vi oss ändringar i produkten/pris om så skulle behövas framledes (kanske p.g.a skatter, tillägg el dyl.).

Vår broshyr för produkten Äppelrad:
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar