torsdag 14 december 2017

Lucka 14, julkalendern 2017

Phlox subulata 'Helmi'
Mossflox

Bild:MTT
'Helmi' är en finsk mossflox som bildar en tät och täckande matta. Bladen är små, ljusgröna och glänsande. Under blomningen, i maj och juni, blir mattan täckt av små vita stjärnformade blommor som kan ha rödaktiga sidokanter. Det är en delvis vintergrön växt som trivs i sol-halvskugga på genomsläppliga jordar. Passar som kantväxt eller t.ex. i stenpartier och i sluttningar och varför inte tillsammans med en annan rosablommande finsk mossflox, Loimu!

Mossflox är precis som vintergröna perenner i allmänhet något känslig för sol under vårvinterns snöfattiga kyliga nätter och soliga dagar. På vår plantskola brukar vi därför rekommendera kunderna att skugga växten med t.ex litet granris. Det är bra att sätta i god tid, t.ex redan i samband med julfirandet eller i januari, för då finns skyddet på plats redan den första snöfria vårvinterdagen.

 Dagens kalendererbjudande: 


Vi bjuder på -10% rabatt om du beställer 'Helmi' idag! Plantorna i storlek P9 (9 cm kruka) får du hämta ut från plantskolan fr.o.m. 2.5.2018. Beställ via email: wiplant(at)tawi.fi. Erbjudandet gäller till midnatt.

Normalpris i storlek P9: 1 st 5 €, 5 st 19,90 €

Kalenderpris: 5 st 17,90 €


Du får ett köpbevis, som även passar i julklappskuvertet, på epost när vi mottagit din beställning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar