fredag 22 december 2017

Lucka 22, julkalendern 2017

Ribes rubrum 'Lepaan valkea', FinE
Vita vinbär

Bild: MTT
En annan mer ovanlig variant av vinbären är vita vinbär. 'Lepaan Valkea' är en upprättväxande buske som blir ca 1-1,3 m. De vita bären är söta, vackra och stora, utmärkt att äta direkt från buske. Precis som de rosa 'Aili' passar de också bra till dekoration av olika bakverk tack var den ovanliga färgen. Härdig till zon V.

Naturresursinstitutet Luke har också prövat att odla vinbär uppbundna ungefär som vinrankor och bl.a sorten Lepaan valkea säger man passar bra för denna odlingsmetod vilken ger förhållandevis mera bärklasar med full kvalitet något som är viktigt om man skall frysa klasarna och använda till dekoration ( https://www.luke.fi/uutiset/uutta-terttuherukkaa-viljellaan-viinia/ ).

 Dagens kalendererbjudande: 


Vi bjuder på -10% rabatt om du beställer vita vinbär idag! Plantan/plantorna får du hämta ut från plantskolan fr.o.m. 2.5.2018. Beställ via email: wiplant(at)tawi.fi. Erbjudandet gäller till midnatt.

Normalpris: 15 €

Kalenderpris: 13,50 €


Du får ett köpbevis, som även passar i julklappskuvertet, på epost när vi mottagit din beställning.

  
God Jul! 

Även om vi har ett par kalenderluckor kvar att presentera vill vi nu passa på att önska alla våra läsare en riktigt God Jul. Vi återanvänder bilden från lucka 12 som årets julkort.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar