torsdag 7 december 2017

Lucka 7, julkalendern 2017

Syringa 'Julia'
Norrlandssyren


'Julia' är en riktigt lokal sort, som plantskolan själv tagit fram. Moderplantan är en korsning som upptäcktes i ett parti fröförökad "Ungersk syren" i början av 1970-talet i Närpes.

Den är mycket härdig, snabbväxande och rikblommande och växer till en höjd på 2-3,5 m. 

'Julia' blommar i lysande rosarött i juni. Blomklasarna är stora och fylliga, t.o.m 30 cm långa och 15 - 20 cm breda. Blomningen infaller några dagar senare än hos "vanlig" ungersk syren och är särskilt på äldre exemplar mycket riklig. 

Lövverket är friskt grönt och täckande. Syrenen används i grupper, som häck eller berså och finns även att få uppstammat som blommande småträd.

Namnet Julia kommer sig av att den första ursprungsplantan upptäcktes vid svärmor Julias syrenhäck. Plantskolans grundare, Jörgen Wickman, tyckte därför namnfrågan var lätt och enkelt fixad. Julia norrlandssyrenen är nuförtiden den mest sålda röda norrlandssyrenen i Finland och den produceras på ett dussintal olika plantskolor.

 Dagens kalendererbjudande: 


Vi bjuder på -10% rabatt om du beställer Julia-syrenbuskar idag! Plantan/plantorna får du hämta ut från plantskolan fr.o.m. 2.5.2018. Beställ via email: wiplant(at)tawi.fi. Erbjudandet gäller till midnatt.

Normalpris: 15 €
Kalenderpris: 1 st 13,50 € eller 2 st 24,90 €


Du får ett köpbevis, som även passar i julklappskuvertet, på epost när vi mottagit din beställning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar