fredag 24 augusti 2018

Superhöst efter supersommar - trädgårdsvecka på gång!

Visst var det skönt med sommarvärmen? Och visst önskade sig nästan alla ett stilla sommarregn då när värmen och torkan var som värst? Nu på hösten har vi äntligen fått det efterlängtade regnet och nu är det skäl att dra nytta av det för växtligheten till kommande sommar.

Fukt och värme är bra planteringsväder. All värme över 0 grader funkar bra. T.ex Hortensia har lätt för att torka med vårplantering.

Inom området trädgård drar man bäst nytta av höstfukten genom att plantera nästa års blomprakt redan nu i höst. Det är nämligen nu som du inte behöver vattna ihjäl dig och det är nu som växterna rotar sig som allra bäst. Det är också NU som de bästa erbjudandena och den finaste kvalitén finns tillgängliga.

Här på Wickmans Plantskola kommer vi under slutet av augusti- september med följande happenings:

 

- vecka 35 (27.8 - 01.09) har vi trädgårdsvecka. Den årligt återkommande höstträdgårdsdagen ersätts i år av en hel trädgårdsvecka. Inför veckan finns ett 8-sidigt tips-erbjudandeblad  som finns att bläddra i här. Under trädgårdsveckan kan du provsmaka frukt och bär av allehanda slag direkt från träden/buskarna, t.ex äppelsorter, plommon, Zilga-vindruvor, diverse nya hallonsorter m.m. 
Kom också ihåg alla våra fina standardmängdrabatter.Och för dig som vill förhandsbeställa växter (t.ex rabattrosor, häckar eller vad som helst annat) inför nästa vår finns nu också den möjligheten, bara att lämna din beställning (Obs förhandsbeställningslänkarna går till tidigare års inlägg och kan innehålla priser som inte längre är aktuella).

Höst i trädgården heter plantskolans digitala höstkatalog med tips och erbjudanden.


Bl.a Zilga druvor kan man provsmaka så länge dom finns.

- vecka 36 fortsätter erbjudandena och torsdag 6 september har vi gemensam Shoppingtorsdag med de andra Närpesaffärerna. förlängd öppettid till kl 18. Höstbladets erbjudanden +  ytterligare drive på 5 fina växtsoter vi väljer ut kvällen innan. Vi bjuder på saftförfriskning gjort på nån passlig frukt/bär/blomma från plantskolans provodlingar.

Hela vecka 36 planteringsfirar vi med fina erbjudanden och torsdagen den 6 september har vi långöppet med extra erbjudanden och saftbjudning.




- veckan avslutas 7-8.9 med deltagande i Slättens Mat&Mystik. Vi kör på Mat-temat detta år. Kom och provsmaka mera frukt-vindruvor och andra bär, samt handla växter jättebilligt. 7.9 bjuder vi på  Kaffe och saftförfriskning av bär/frukt från egen trädgård.  Erbjudandena från shoppingtorsdag, höstbladet och vecka 35 fortsätter förstås. 
Vinbäret Polar och många fler matnyttiga växtsorter hittar du under Mat&mystik-helgen. Alla svarta vinbär har priset 12€/st och  för 3 valfria betalar du endast 24,90€ (gäller också nya rikbärande Zuscha)
Bl.a Höstäppel Gul kanel kan provsmakas

...Tidig höstäpple, Sandra kan provsmakas så länge frukter finns

...Plommon Eurazia kan provsmakas så länge frukter finns
Petersburg plommonen, eller riktigt rätt, körsbärsplommonen, är det absolut godaste säger de flesta kunder hos oss. Det är också ett av de tidigaste så för det här året är det riktigt på slutrakan för provsmakning när inlägget skrivs.

-vecka 37 (10-15.9) normal höstförsäljning och erbjudanden från höstbladet fortsätter så länge växter finns kvar.
- i vecka 38 startar vi med anläggningsservice på må-ti-on (alltså stängt 17-18-19.9). På to-fr-lö har vi öppet, nu med höstfärgstema.
- vecka 39 (stängt må-ti-on) och höstfärgstema to-fr-lö.  
Lördag 29 september är vår sista officiella öppetdag för säsongen och då har vi Bjudardag - bjud på växter så godtar vi eller förkastar ditt bud!

Från och med vecka 40 är vi ute på anläggararbeten och har vi öppet endast enligt överenskommelse.
Häckar kan planteras ända tills marken fryser. Du behöver normalt ca 40 cm djupt och 30-40 cm bred planteringsfåra för häck. Har du byggt på åkermark kan det givetvis räcka bra till med befintliga jorden.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar