tisdag 4 september 2018

Mat & Mystik, Shoppingtorsdag, konsten och planteringskampanj

I Närpes har man precis som i de flesta andra städerna och orterna en "skördefest" så här när höstskörden infaller. Skördefesterna har genom åren också blivit en fest för ortens kulturliv och detta är ju en helt finfin idé. I Närpes heter skördearrangemanget Slättens Mat & Mystik och det ordnas fredagen den 7 september.


Slättens Mat & Mystik


Från arrangörshåll vill man att också ortens företag ställer upp för Mat&Mystik arrangemanget och detta har vi på plantskolan hörsammat i många, många år och så också i år. Ibland har vi haft mystik-tema, ibland konst-tema och däremellan mat-tema i form av frukt och bär.
Slättens Mat&Mystik på torget i Närpes Centrum. Den blommande vita busken är en syrenhortensia

Nu råkar det sig så att Mat&Mystik infaller dan efter köpmännens shoppingtorsdagssatsning och dessutom kommer konstnärernas evenemang, Konstrundan, genast  efter mystiken eller lördag-söndag 8-9 september. Detta sammantaget gör att vi får en mycket fin och trevlig start på höstens begivenheter.

Att skapa sig en trädgård är något som de flesta också förknippar med både konst och mat. Vi vill ju ha vackra blommor och växter att vila ögonen på, gärna inramade i lekfulla trädgårdsrum. Vi vill också att vår trädgård ska ge oss ätliga bär och frukter = mat, vilka vi kan experimentera och smaka i all oändlighet. Alltså sammantaget - plantskolan bör vara med i Mat & Mystiken!


Till årets arrangemang


I år under första veckan i september, med kulmen torsdag-fredag-lördag, har plantskolan en ordentlig skördekampanj eller som vi hellre utrycker det, "planteringskampanj", där tyngdpunkten nu i år ligger litet mera mot bär och fruktsidan. Arbetet med kampanjen startade redan i juli när vår sommarjobbare, Julia (som studerar inredningsdesign - nåt som f.ö. också passar för trädgårsrummen) fixade vår digitala höstbroschyr, klicka gärna in på den.

Vi byggde också på med gångna veckans höstträdgårdsvecka och nu alltså ytterligare med extra Mat&Mystik arrangemang.

Annons i Sydin inför torsdag-fredag. De 5 extra erbjudandena inklusive 0,01 eurosväxten kommer här på onsdag 5 september men alla dom andra hösterbjudandena finns redan i höstbroshyren.

Torsdag


På torsdag, shoppingtorsdag 6 september alltså, har vi långöppet till kl 18. Vi bjuder på en spännande hemgjord saft från plantskolans provodlingar och så har vi lovat 5 extra fina erbjudanden. Vi kan redan nu avslöja att erbjudande nr 1 är en extra satsning på höstgödsel (se bilden ovan på annons i tidning). De andra 4 friska erbjudandena, varav ett blir en växt för endast 0,01€/st,  väljer vi ut onsdagkväll och då kommer de att publiceras just här på detta blogginlägg. De extra erbjudandena säljs bara så långt partierna räcker.

1 kg vattenlöslig - 10 kg kornad -20 kg kornad. När och hur berättar vi närmare 6-7 september. 10% rabatt på höstgödseln  kan man tillräkna sig torsdag och fredag och sen kommer 4 supererbjudanden till på onsdag kväll.
...och här kommer de extra erbjudandena (ner till 99,94% rabatt) för torsdagen:

Torsdagens 5 extra erbjudanden: Höstgödseln -10% (alla förpackningsstorlekar); Atzalea 'Golden Lights' 24,90€ (norm 40€); Tranbär 'Stevens' 9,90€ (norm 17€); Taybär 0,01€ (norm 17€) och Fläder 'Alv' 14,90€ (norm 17€). Vill du veta mer om de olika växterna klickar du på växtnamnen! Begränsat antal växter/kund.

Att man ska höstgödsla är för övrigt nåt som vi vill framhålla extra mycket under hela veckan och på torsdag kl 13, kl 15 och kl 16.00 berättar plantskolemästare Kjell Wickman utförligt varför och vilka växter som det är extra viktigt att komma ihåg med höstgödslingen. Kom gärna och lyssna då. Den lilla föreläsningen tar ca 10 minuter och du får bl.a lära dig skillnaden mellan den kornade gödseln som strös som sådan och den pulveriserade som ska blandas upp i vatten och vattnas ut. När är den ena bättre att använda och när ska man använda den andra? Alla som deltar i föreläsningen/visningen får en gratis växtgåva att plantera hemma i rabatten.


Se gärna också de andra företagens shoppingtorsdagsarrangemang, länkar hittar du via Närpesbloggen.

Fredag


På fredag fortsätter vi på torsdagsprogrammet - höstgödselföreläsning kl 13, kl 15 och kl 16.00, Saft gjord på bär/frukter från plantskolans egna provodlingar, hösterbjudanden + de extra erbjudandena, och sen så drar vi vinnare i plantskolans Mat&Mystik frågetävling (du kan delta i vår affär torsdag-fredag).

För att du sedan skall hinna till centrum och fortsätta Mystik-firandet så stänger vi här på plantskolan kl 17 på fredag.


Tar de 5 extraerbjudandena slut under torsdagen, fixar vi in av följande för fredagsförsäljning

Aronia Viking 9 cm kruka, 0,01€
Pinus mugo 'Mops' 3L 20-  36st, norm 37€, erbj pris 24,90€
Forsythia ovata 'Cortalyn' 3L kruka, norm 17€, erbj pris ?
Marktäckarbusken Stefanandra incisa Crispa 2L 20-40 cm,norm 12€, erbj pris ?
Höstgödsel -10% finns inte reservartikel.

Lördag


Lördag är mera konstens dag. Nu visar vi därför mycket växter med blad och barr i starka färger - i blått, vinrött, gult, orange eller annars bara i extra vacker grön nyans. De här växterna kombinerar oftast väldigt bra mot de normalgröna växterna som senare får fina höstfärger.

På lördag introducerar vi också oficiellt de nya mängdrabatterna för massplanteringsbuskar - alltså från nu kan du välja bland ca 25 olika sorter till ett och samma pris, med mängdrabatt för 5-10-25 st. Se närmare i skilt inlägg.

På lördag vill vi också att våra kunder skall hinna med att besöka konstnärerna som deltar i konstrundan för där finns ofta en hel del inspiration och känsla också för trädgårdar. Åk t.ex in till Karin Lipkin-Forséns ateljé i centrum vid Nybro. Hon har öppet till kl 17 medan vi stänger kl 16.

Tar de 5 extraerbjudandena slut under torsdag-fredag, fixar vi in av följande för lördagsförsäljning: 


Spiraea japonica Lilly 9 cm kruka, 0,01€
Physocarpus 'Amber Jubilee' (Jefam)' 3L , norm 17€, erbj pris ?
Miniträdet Physocarpus op. Summerwine 5L med stam ca 50 cm, norm 37€, erbj pris ?
Krusbär av den gamla håriga sorten 2L kruka, norm 18€, erbj pris ?
Höstgödsel -10% finns inte reservartikel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar