torsdag 19 november 2020

Bjud.fi december 2020

Sedan HSS-Media gick över helt till digitalt för Bjud.fi har vi fått med mera och mera information om våra växtpaket. Det är alltså inte mera så mycket att tillägga om själva paketinnehållet, men alltfortfarande väcker rubriksättningar och ordningsföljd + själva auktionsförfarandet en hel del huvudbry. 


Samtidigt som vi presenterar paketen skall vi försöka reda ut några saker så budgivandet går smidigt och bra för er. Våra tips hur man vinner paket kan också vara till bra hjälp.

Plantskolans paket, 15 olika, är uppdelade i tre grupper i kategorin Bygg & Trädgård, och länkarna på paketen går alltså detta år direkt till auktionssidan (länkarna sätts  in när paketen finns uppladdade).

Och du - på bjud.fi är det kvalitetsväxter, nyheter mm. som står till buds. Hela upplägget är gjort med tanke på att deltagande företag skall bjuda på det allra bästa de har, vi får nämligen betalt till butikspris (i form av annonskredit) oavsett vilket bud som vinner.

 

Under begynnelseordet "Häck" finns:


Häckar på Bjud.fi
Häck Aronia 22 m, butikspris 216€

Häck Jörgen häckblåtry 22 m,  216€

Häck Kittilämåbär 22 m,  216€

Häck Lilly dvärpraktspirea 22 m, 216€

Häck Syren 22 m, 249€

Häck välj själv ca 20 m, 205€

tilläggstips för häckpaketen är väl i princip att om man har behov av längre häck än 22 meter så bjuder man antingen på två paket av samma eller så bjuder man på ett paket + paketet "Häck välj själv". Observera också att det faktiskt finns ett annat exakt likadant paket som går under rubriken "Välj häck själv" plus ytterligare ett paket med namnet  "Välj växter själv". De här kan du kombinera  så har du snart häck till tomtens alla sidor :).


Under begynnelseord "Plantera" finns:

 

Plantera paketen
Plantera färgstarka barrväxter, 304€

Plantera färgstark spännande rabatt, 113€

Plantera i slänten, 215€

Plantera superbär, 123€

Plantera vindruvor,  108€

 

Här kan nämnas att paketetet med färgstarka barrväxter är helt nytt och där ingår ett par riktiga nyheter. Silvergranen Edith har den silverblåa färgen i en klass för sig och pelargranen 'Iseli fastigiate' har ett verkligt tätt och snyggt upprätt växtsätt. Båda kan med fördel också användas som julgranar och givetvis kan man plantera dem i gräsmattan i stället för i rabatt om man tycker att julgranen ska stå där.

I paketet med färgstarka spännande växter vill vi att du också ska uppmärksamma den nya formen av aronia, flätad aronia. Detta är den vanliga Viking där vi flätat ihop tre plantor för att på detta sätt uppnå en stadig stam med ett mycket spännande intryck. Denna aronia skall dock klippas, formas,  i kronan (+givetvis stamskott om det kommer sådana) för annars finns det risk att hela trädet böjer sig. Med i paketet finns en stadig bambustödkäpp så att du får den rak och snygg från början.

Du som har besvärliga områden som slänter, kanter och andra mindre tomma ytor - ta dig en titt på paketet "plantera i slänten" för det är precis det här du behöver för att få problemplatsen lättskött.

Superbären får prata för sig själva, dem har vi tidigare pratat så mycket om så läs t.ex här.

Paketet med vindruvor är tänkt för dig som vill experimentera med viner och safter. Vinrankan Rondo är nämligen en utomordentlig sort för just vin. Medan du ändå väntar på att ditt vin ska bli klart så kan du lugnt låta dig smaka av den andra druvan, Einset seedless, vilken dockär helt ny för oss. Enligt de källor vi haft som grund för införskaffandet så skall den funka utomhus ungefär till zon 2 i Finland. Det betyder förstås att på skyddade varma platser i zon 3 kan det vara värt att försöka. I annat fall så plantera den i hobbyväxthus eller motsvarande plats. 


Under begynnelseord Välj finns:

olika välj själv paket
älj barrväxter själv,  200€

Välj häck själv ca 20 m, 205€

Välj perenner själv, 120€

Välj växter själv, 200€

Våra välj själv -paket är de mest smidiga paket för dig som vet att du ska plantera men inte alls har hunnit sätta dig in i olika sortiment. Vet du med dig att du vill plantera en vintergrön barrväxtgrupp så bjuder du på paketet med välj barrväxter eller förstås paketet "välj växter själv". Ska du ha stor rabatt så kombinerar du båda.

Det är likadant om du tänkt dig en riktigt stor perennarabatt. Kombinera då gärna paketet med perenner + välj växter själv.

Och häckalternativet pratade vi redan om under häckrubriken.


Och hur ska du göra för att ta hem buden

 

Vi har år efter år försökt poängtera att man ska förbereda sig väl - du ska alltså veta vilka paket du ska bjuda på den sista timmen av auktionen. Följer du "onödiga" paket så rinner tiden iväg och du missar de sista avgörande minuterna. 

Utnyttja också funktionen med maxbud. Dock ska du inte lita på detta de sista minuterna eller sekunderna för då höjer du antingen budet onödigt högt eller så missar du för att din autogräns har överskridits och du inte hann märka det.

Här gjorde vi redan för flera år sen ett inlägg med tips hur man vinner bud på auktionen. Det är gångbart ännu, så är du ny och ovan med bjud-autionen rekommenderar vi att du tar en titt på tipsen.

Avhämta växterna i vår

Gemensamt för alla paketen är att du avhämtar dina  vinnande paket  under våren 2021.  Du behöver alltså inte lagra växterna själv utan kan lugnt invänta våren. Från 2 maj 2021 kan du sedan avhämta dina växter. Vi vinterlagrar gratis för dig ända fram till 30 juni.

 

Och ett sista tips - vinner du inga bud men ändå vill köpa kvalitetsväxterna. Hör dig för med oss så snabbt som möjligt vi kan troligen ge dig några procents förköpsrabatt vid order nu på hösten. Det går alltså att få en ypperlig julklapp fixad snabbt, enkelt och helt coronafritt.

Lycka till

Wickmans Plantskola



 

 

 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar