lördag 27 november 2021

Dags för Bjud.fi auktion december 2021

 2-8.12 pågår senhöstens Bjud.fi auktion i HSS-Medias regi. Wickmans Plantskola deltar återigen med paket innehållande en del av det bästa i växtväg för din trädgård. 

Här återfinns häckar, färggranna buskar, barrväxter ja t.o.m. färdigt ihopkomponerade planteringar med gödsel, barkflis och allt. 

Att handla på bjud.fi-auktionen är också ett bra sätt att säkerställa sig om att växten finns när vårsolen börjar värma jord och täppa. Och behöver du mera växter än ett paket så är det faktiskt enkelt att bjuda på flera, t.ex våra "Välj själv" är en bra kombination till det mesta. 


Precis som några auktioner tidigare har vi nu också våra paket uppdelade i tre grupper. Rubrikerna börjar med Häck, Plantera och Välj...själv. Det är  16 olika rubriker/paket. Totalantalet bjud-paket är  21 st eftersom några rubriker har dubbla paket. Månne du inte hittar nåt bland alla dessa. Paketen finns i kategorin Bygg & Trädgård.

Och du - på bjud.fi är det kvalitetsväxter, nyheter mm. som står till buds. Hela upplägget är gjort med tanke på att deltagande företag skall bjuda på det allra bästa de har, vi får nämligen betalt till butikspris (i form av annonskredit till HSS-media) oavsett vilket bud som vinner.

Här kommer en snabbpresentation av våra 16 olika paket nu i december
 

Under begynnelseordet "Häck" finns:

 

Häckar på Bjud.fi

Den mesta infon om häckpaketen finns redan på bjud-sidorna (länkarna ovan går till dem) och tilläggstips för häckpaketen är väl i princip att om man har behov av längre häck än 22 meter så bjuder man antingen på två paket av samma eller så bjuder man på ett paket + paketet "Häck välj själv". Observera också att det faktiskt finns ett annat exakt likadant paket som går under rubriken "Välj häck själv" plus ytterligare ett paket med namnet "Välj växter själv". De här kan du kombinera så har du snart häck till tomtens alla sidor :).

 

Under begynnelseord "Plantera" finns:

 

 

Här kan nämnas att paketetet med färgstarka låga berberis är nytt för denna auktion och där ingår ett par riktigt färgstarka växter. Du som nångång besökt/kört om Dynamo-huset i Närpes har säkert sett just dessa. Kort sagt, lysande! Du kan läsa mer om olika dvärgberberisar i ett blogginlägg från tidigare.

Ett annat paket som kommit i litet ny tappning är vårt körsbärspaket. Nu har vi satsat enbart på de lägre självfertila goda sorterna Lettisk Låg och Chokladnaja. Vi har matchat paketet med gödsel och stamskydd, så att du säkert skall lyckas. Här kan man ytterligare nämna att just dessa två körsbärssorter ger skörd snabbt, ofta redan andra sommaren efter plantering.

Tidigare har vi haft skilda paket bl.a med den silverblåa Silvergranen Edith  och pelargranen 'Iseli fastigiate'. Har du tänkt dig att plantera dessa till utejulgran nästa vår så ska du nu bjuda på antingen Välj barrväxter själv eller Välj växter själv (se nästa grupp nedan). Givetvis kan du välja vilka andra barrväxter som helst också, precis enligt eget tycke och smak.

Du som har besvärliga områden som slänter, kanter och andra mindre tomma ytor - ta dig en titt på paketet "plantera i slänten" för det är precis det här du behöver för att få problemplatsen enkel och lättskött. I inlägget om Massabuskar ser du för vilka buskorter i 2L kruka paketet gäller.

 

Superbären får prata för sig själva, dem har vi tidigare pratat så mycket om så läs t.ex här.

 

Under begynnelseord "Välj ... själv" finns:

 

Våra välj själv -paket är de mest smidiga paketen för dig som vet att du ska plantera men inte alls har hunnit sätta dig in i olika sortiment.

Vet du med dig att du vill plantera en vintergrön barrväxtgrupp så bjuder du på paketet med välj barrväxter eller förstås paketet "välj växter själv". Ska du ha stor rabatt så kombinerar du båda.

Det är likadant om du tänkt dig en riktigt stor perennarabatt. Kombinera då gärna paketet med perenner + välj växter själv.

Är det nån absolut viss växt du tänkt dig för ditt välj-paket ska du genast du vunnit paketet reservera växten ifråga genom ett mail eller samtal (du behöver ju inte heller reservera för hela summan om du vill ströva runt i plantskolans butik och handla nåt av allt det vackra du ser). Detta eftersom tillgången på växter p.g.a pandemin är begränsad och vi räknar med att många växter kommer att ta slut under vårsäsongen 2022.

Och häckalternativet pratade vi redan om under häckrubriken ovan.

 

Och hur ska du göra för att ta hem buden

 

Vi har år efter år försökt poängtera att man ska förbereda sig väl - du ska alltså veta vilka paket du ska bjuda på den sista timmen av auktionen. Följer du "onödiga" paket så rinner tiden iväg och du missar de sista avgörande minuterna. 

Utnyttja också funktionen i Bjud med maxbud. Dock ska du inte lita på detta de sista minuterna eller sekunderna för då höjer du antingen budet onödigt högt eller så missar du för att din autogräns har överskridits och du inte hann märka det.

Här gjorde vi redan för flera år sen ett inlägg med tips hur man vinner bud på auktionen. Det är gångbart ännu, så är du ny och ovan med bjud-autionen rekommenderar vi att du tar en titt på tipsen.

När Du vunnit, avhämta växterna i vår

Gemensamt för alla paketen är att du avhämtar dina  vinnande paket  under våren 2022.  Du behöver alltså inte lagra växterna själv utan kan lugnt invänta våren. Från 2 maj 2022 kan du sedan avhämta dina växter. Vid behov vinterlagrar vi gratis för dig ända fram till 30 juni.

 

Och ett sista tips - vinner du inga bud men ändå vill köpa kvalitetsväxterna. Hör dig för med oss så snabbt som möjligt vi kan troligen ge dig några procents förköpsrabatt vid order nu på hösten. Det går alltså att få en ypperlig julklapp fixad snabbt, enkelt och helt coronafritt.

Lycka till

Wickmans Plantskola

 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar