onsdag 4 maj 2022

Bjud.fi 3-10.5 2022

 3-10 maj är det igen nätauktion hos HSS Media. Auktion på nätet då alltså, genom Bjud.fi-hemsidan där många av ortens företag och företagare har ställt en del av sina bästa varor till auktionens förfogande och får för dem  annonsutrymme hos HSS-Medias tidningar och andra HSS-kanaler.

 

Vi på Wickmans Plantskola har varit med i denna auktion många år redan nu och eftersom vi fortfarande är med så kan man med fog påstå att vi ser en viss nytta med auktioen.

För oss är det faktiskt inte huvudsaken att nån nödvändigtvis betalar ett högt pris för de uppställda växtpaketen, utan här gäller det för det första att läsaren faktiskt ser att vi finns. Givetvis är vi glada om en del paket hittar köpare också men vi får som sagt ut vårt butikspris (i annonsutrymme) även om det skulle bli lägsta reservationspris som du köper till. Detta sammantaget gör att vi helst har ställt upp med den bästa kvaliten som finns på plantskolan.

Så till vårens auktionsobjekt

Våra objekt är nuförtiden mycket väl förklarade på Bjud.fi sidan, så här gör vi endast litet tilläggstips och sammandrag av paketen för att du som budgivare ska ha lättare överblick vilka paket du bra kan kombinera för att maximera din ev budvinst.

Paketen är precis som tidigare uppdelade i tre olika grupper, Häckpaket, Plantera paket och Välj sjäv paket. Paketlänkarna går direkt till Bjud-auktionen.

 

Häckpaken

Våra egenproducerade häckplantor är  alla odlade i en 9 cm kruka (P9) vilken rymmer ca 0,6L jord. Plantorna är mycket säkra att använda och dessutom lätta att plantera. Med alla våra häckplantor medföljer en startgödsel för att du skall ha maximala chanser att lyckas.

Vi rekommenderar ytterligare att man sätter en barktäckning (bark eller flis) för att hålla markfukten bland plantornas rötter OCH för att hindra fröogräs att gro och växa. Observera att om du har fleråriga rotogräs (t.ex kvickrot, brännässla, mjölkört, kiskål mm) så räcker inte en barktäckning till för att kväva gräsen utan då behöver du antingen byta ut jorden eller så behövs en gedigen markduk där du planterar ner genom små hål. En sådan duk är t.ex Plantex Gold vilken vi saluför. Vi saluför också bark i lösvikt (bilsläp behövs).


Häckar på Bjud.fi

Häck Aronia 22 m

Häck Viking bäraronia 22 m

Häck Jörgen häckblåtry 22 m

Häck Kittilämåbär 22 m

Häck Lilly dvärpraktspirea 22 m

Häck Julia Norrlandssyren 22 m

Häck välj själv ca 30 m

Bland häckpaketen är Häck Vikingaronia nytt paket som inte funnits med förut. Ta en titt på det!

Det finns då ytterligare ett häckpaket i gruppen Välj själv och så kan du givetvis kombinera häckpaket med Välj växter fritt. Det kan vara bra att ha i åtanke om din häck behöver vara mer än 22 meter lång.

 

olika bär ingår i två "Plantera" paket

Plantera paketen

Plantera 3 vinrankor

Plantera buskblåbär

Plantera 3 äppelplantor

Plantera finska FinE Atzaleor

Plantera i slänten 25 st täckandebuskar

Plantera superbären aronia, saskatoonoch blåbärstry

Plantera färgstarka låga berberis

Bland planterapaketen är Plantera 3 äppelplantor och Plantera FinE-atzaleor nya  paket som inte funnits förut.

Här gäller samma som för häckpaketen - behöver man utöka mängden växter så bjud också på paketet Välj växter själv.

 

Välj själv paketen

Dessa är de mest fria paketen och avsedd för dig som antingen behöver komplettera ett annat paket eller för dig som vet att du behöver växter men är osäker vilka slags växter det är bra att köpa.

olika välj själv paket

Paketen är: 

Välj barrväxter själv 300€

Välj häck själv ca 20 m

Välj perenner själv 120€

Välj växter själv 300€

Välj FinE-växter själv 250 €

Nya paket i denna grupp är det sista " Välj FinE-växter själv " där det är frågan om produktgruppen som produceras med varumärket FinE. I gruppen finns inalles ca 200 olika växtsorter, men några av dessa kanske saknas i plantskolan/butiken just nu eftersom efterfrågan på dessa växter är hög bland yrkesanläggarna.

Hur vinner jag buden

Vi har för varje auktion poängterat att för att vinna ett bud behöver du ha en strategi. Det är nämligen i de sista avgörande minuterna som det bestäms vem som kommer ut som vinnare av pakten. På bjud.fi:s sida har man förklarat hur automatisk budhöjning går till och vi har för länge sen i ett tidigare inlägg förklarat hur vi själva gör för att vinna ett bud till rimlig kostnad. Vi kopierar in tipset:


Tips inför auktionen!


Eftersom plantskolan har varit med på detta auktionsförfarande redan under flera år har vi givetvis också varit så pass nyfikna att vi stiftat närmare bekantskap med auktionen. Därför kan vi här också ge några tips hur man ska gå till väga för att vinna ett bud:

  1.  Starta det hela med att läsa in dig på önskade objekt. Här kan du behöva flera kvällar på dig att få dom allra bästa objekten utvalda. Samla objekten i auktionens samlingsverktyg.
  2. Vi föreslår sedan att du ratar alla objekt som faktiskt inte är högprioriterade. Vill du kan du givetvis redan nu ge ett "skambud" på dessa. Det kan ju faktiskt vara så att ingen annan budar på objektet och då vinner du budet med 50% av butikspris, bara att gratulera och ta emot.
  3. Men dom verkligt intressanta då. Räkna kallt med att andra också valt just dessa. Nu gäller det att hålla huvet kallt (och fingrarna varma) för det är ju dessa som du absolut vill vinna. I steg 3 ska du fundera riktigt noga vad ditt maxpris får bli för just detta objekt. Skriv ner summan antingen på papper eller på exceltabell.
  4. Reservera gått om tid på auktionens avslutningskväll, för det är först här som det börjar hända saker.
  5. Auktionen är uppbyggd på att man ska ge maskinen tillåtelse att själv höja budet upp till maxgränsen. Du får alltså vara hur snabb som helst men har du flera objekt du vill bjuda på så hinner du inte med om du inte utnyttjar den inbyggda höjningsfunktioen. Utnyttja den!
  6. Var alert de sista minuterna före auktionsstängning. Behöver du höja på ditt bud ska du göra det snabbt i slutet, de få minuter som objektet får tilläggstid försvinner snabbt när du prickar dig fram o tillbaks på skärmen.

 

Då är det bara att önska lycka till från vår sida då.

ö.

Kjell på plantskolan.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar