måndag 21 november 2022

Bjud.fi 22-29.11.2022

Auktionen slut - Vi tackar alla deltagare och önskar God Jul!

Åter dags för en Bjud.fi-auktion. Enligt HSS-Media som håller i trådarna för denna skall det vara nummer 23 i ordningen sedan auktionerna  startade år 2011. Vi på plantskolan var inte med de första åren men sen fattade vi galoppen och har ständigt varit en av de första att anmäla oss till auktionerna.

Nu i höst deltar vi återigen med de allra bästa växtpaket vi kan uppbringa. Och givetvis vinterlagrar vi allt för dig tills vårsäsongen är här i början av maj 2023 - helt gratis!

Litet info om auktionen

För oss är det faktiskt inte huvudsaken att nån nödvändigtvis betalar ett högt pris för de uppställda växtpaketen, utan här gäller det för det första att läsaren faktiskt ser att vi finns. Givetvis är vi glada om en del paket hittar köpare också men vi får som sagt ut vårt butikspris (i form av annonsutrymme) även om det skulle bli lägsta reservationspris  du köper till. Detta sammantaget gör att vi  ställt upp med den bästa kvaliten som finns på plantskolan.

För dig som första gången vill vinna bud på auktionen rekommenderar vi att du läser några av våra tidigare inlägg om hur du kan gå tillväga för att vinna till passligt pris. Läs här eller längst ner på detta inlägg där vi klistrat in de nödvändigaste tipsen.

Paketen i år är:

Rubriker, Häckar...

Våra egenproducerade häckplantor är  alla odlade i en 9 cm kruka (P9) vilken rymmer ca 0,6L jord. Plantorna är mycket säkra att använda och dessutom lätta att plantera. Med alla våra häckplantor medföljer en startgödsel för att du skall ha maximala chanser att lyckas.

Vi rekommenderar ytterligare att man sätter en barktäckning (bark eller flis) för att hålla markfukten bland plantornas rötter OCH för att hindra fröogräs att gro och växa. Observera att om du har fleråriga rotogräs (t.ex kvickrot, brännässla, mjölkört, kirskål mm) så räcker inte en barktäckning till för att kväva gräsen, utan då behöver du antingen byta ut jorden eller så behövs en gedigen markduk där du planterar ner genom små hål. En sådan duk är t.ex Plantex Gold markduk som kan täckas med bark. Plantex Gold köper du bekvämt hos oss. Vi saluför också tallbark i lösvikt (bilsläp behövs).



Häck Aronia 22 m

Häck Bärtry 'Atut', 2L 15 m
Häck Julia Norrlandssyren 22 m


Häck Jörgen häckblåtry 22 m

Häck Kittilämåbär 22 m

Häck Lilly dvärpraktspirea 22 m

Häck Viking bäraronia 22 m


Häck välj själv ca 30 m

Bland häckpaketen finns numera både Häck aronia och  Häck Vikingaronia. Vikingaronia är då klonförökade bäraronian 'Viking', FinE som ger den bästa avkastningen och kvaliten med tanke på bär. Ta en titt på det!

Det finns då ytterligare ett häckpaket i gruppen Välj själv, och så kan du givetvis också kombinera häckpaket med "Välj växter fritt". Det kan vara bra att ha i åtanke om din häck behöver vara mer än 22 meter lång.

Rubriker, Plantera...

Plantera 3 vinrankor

Plantera buskblåbär

Plantera dvärgbarrväxter 143€

Plantera Elit sötrönnar

Plantera FinE Prydnadsäppel av sorten Rixi

Plantera FinE prydnadsäppel (av sorter Marjatta och Onneli)

Plantera i slänten 25 st täckandebuskar

Plantera marktäckaren Dvärgastilbe 25 st

Plantera superbären aronia, saskatoon och blåbärstry

Plantera äppelträd med stora frukter

Bland planterapaketen finns det nu flera nyheter. Plantera Elit sötrönnar och Plantera FinE-prydnadsäppel av sorten Rixi samt Plantera prydnadsäppel  är nya  paket med småträd. Plantera äppelträd med stora frukter är också nytt och kanske nåt för dig som gärna plockar riktigt stora äppel. Plantera marktäckare Dvärgastilbe 25 st är ny inom perennagruppen.

Plantera 3 vinrankor innehåller flera större storlekar än tidigare = ger alltså vindruvor betydligt snabbare. Inte illa!

Här gäller givetvis samma som för häckpaketen - behöver man utöka mängden växter så bjud också på paketet "Välj växter själv".

 

Rubriker, Välj själv...

Dessa är de mest fria paketen och avsedd för dig som antingen behöver komplettera ett annat paket eller för dig som vet att du behöver växter men är osäker vilka slags växter det är bra att köpa.


Paketen är: 


Välj häck själv ca 20 m 206€

Välj perenner själv 150€

Välj plommonträd själv 147€

Välj växter själv 300€

Välj äppelträd själv 141 €

Nyaste paket i denna grupp är det sista "Välj äppelträd själv" och "Välj plommonträd själv". 

I dessa båda paket kan du fritt välja inom respektive grupp och summan är satt så att du säkert skall få minst två träd, vilket är bra för pollineringen.

 

t.ex. "Välj äppelträd själv för 141 €" är ett nytt paket för denna auktion



Tipsen inför auktionen!


Eftersom plantskolan har varit med på detta auktionsförfarande redan under flera år har vi givetvis också varit så pass nyfikna att vi stiftat närmare bekantskap med auktionen. Därför kan vi här också ge några tips hur man ska gå till väga för att vinna ett bud:

  1.  Starta det hela med att läsa in dig på önskade objekt. Här kan du behöva flera kvällar på dig att få dom allra bästa objekten utvalda. Samla objekten i auktionens samlingsverktyg.
  2. Vi föreslår sedan att du ratar alla objekt som faktiskt inte är högprioriterade. Vill du kan du givetvis redan nu ge ett "skambud" på dessa. Det kan ju faktiskt vara så att ingen annan budar på objektet och då vinner du budet med 50% av butikspris, bara att gratulera och ta emot.
  3. Men dom verkligt intressanta då. Räkna kallt med att andra också valt just dessa. Nu gäller det att hålla huvet kallt (och fingrarna varma) för det är ju dessa som du absolut vill vinna. I steg 3 ska du fundera riktigt noga vad ditt maxpris får bli för just detta objekt. Skriv ner summan antingen på papper eller på exceltabell.
  4. Reservera gått om tid på auktionens avslutningskväll, för det är först här som det börjar hända saker.
  5. Auktionen är uppbyggd på att man ska ge maskinen tillåtelse att själv höja budet upp till maxgränsen. Du får alltså vara hur snabb som helst men har du flera objekt du vill bjuda på så hinner du inte med om du inte utnyttjar den inbyggda höjningsfunktioen. Utnyttja den!
  6. Var alert de sista minuterna före auktionsstängning. Behöver du höja på ditt bud ska du göra det snabbt i slutet, de få minuter som objektet får tilläggstid försvinner snabbt när du prickar dig fram o tillbaks på skärmen.

 

Då är det bara att önska lycka till från vår sida då.

önskar

Kjell, Anna-Lena och Niklas här på plantskolan.



 

 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar