söndag 6 november 2022

Black Friday 25.11 med BLACK WEEK och cyber Monday

Allt omkring Black friday igen, i ett och samma inlägg. Följ de svarta erbjudandena som alltså gäller från 21-28 november.

Black Week 2022

Black Friday är för många  årets bästa dag. Det är nämligen då alla butiker erbjuder superpriser på en rad olika produkter. Från början anordnades Black Friday bara under en enda dag, men därefter valde många butiker att förlänga köpfesten över helgen, ända till Cyber Monday

Idag brukar butikerna släppa fyndpriser redan på måndagen innan Black Friday. Därefter pågår prisfesten hela veckan och istället för Black Friday får vi en hel Black Week. 

Upplägget under Black Week brukar vara som så att vissa produkter har ett sänkt pris hela veckan samtidigt som butikerna släpper en ny superdeal varje dag. När Black Week infaller är såklart baserat på vilket datum Black Friday inträffar. Eftersom Black Friday 2022 inträffar den 25 november, kommer den stora rean för de flesta butiker påbörjas redan måndag den 21 november. Det innebär att Black Week 2022 varar mellan den 21 och 28 november. 

Du som vill läsa litet mer historia bakom Black friday kan t.ex läsa vårt gamla inlägg från 2018.

 


Vi på Wickmans Plantskola har precis som många höstar tidigare i samband med årssorteringen nu på hösten sorterat fram riktigt superförmånliga partier växter enkom för Black-Friday-rean.

Dina Black Week köp från plantskolan lagrar vi för dig tills våren 2023 - helt gratis! Växterna finns de facto redan nu i vårt lager på skilda pallar bara redo att avhämtas och planteras i vår.

Årets Black Week växter är storlekar och växter vi reserverat under höstsorteringen i oktober-november så här är det frågan om skilt utvalda kvaliteer vilka vi givetvis säljer till riktigt fina Black-priser.

Och eftersom sorteringen fortgår är det inte heller omöjligt att det dyker fram nåt parti som vi bestämmer oss införa i Black Week rean också senare under veckan. Passa alltså på att uppdatera dig kontinuerligt alla dagar i veckan!


Så här går REAN till

Nu finns de superfina erbjudanden hela Black Week och efterkommande Cybermåndag. Beställ före 28.11 för avhämtning våren 2023! Observera också att tidigaste dag för beställning är måndagen den 21 november.  

Och du behöver inte oroa dig för plantering nu - vi vinterlagrar dina inköp så att du kan hämta ut från 2 maj 2023.
 
Och ännu - köper du växter till julklapp sänder vi dig (på begäran) ett snyggt gåvo-info i pdf-form vilket du själv kan printa ut och sätta i ett kuvert till de lyckliga mottagarna! 

Och flera årets Black Week paket (undantag BF-1, BF-2, BF-3, BF-13 och BF-14) kan vi liksom förra året också  sända via Postnord (från 20 maj 2023). Se mera om paketleveranser! Räkna med ca 30€/paket inkl frakt, förpackning o adresskort (gäller både Sverige och Finland). Obs! För andra lådan till samma mottagare (=paket 2) finns en liten fraktrabatt på ca halva fraktkostnaden.
 
Alla Black Week erbjudandena finns i begränsade mängder så det är först till kvarn som gäller.

För att köpa ett erbjudande: sänd email till wiplant(at)tawi.fi  och uppge önskade BF-kod(er).

Skriv "BF-reservering" i ämnesraden på mailet så är det ingen risk att vi missar ditt mail. Vi sänder dig en pdf- faktura med 2-3 dagars betalningstid per epost  inom några timmar och när du betalt är din reservering i kraft för avhämtning från 2 maj 2023. 

Vill du veta mer om de olika växterna så finns länkar  i varje växtpaket. Länkarna går till blogginlägg/info vi tidigare haft om växten. 

 

...och här kommer paketen

Äppelträd, BF-1

Lätt kvalité av två utvalda äppelträd vilka pollinerar varandra bra och är sorterade från sortimentet som har bra motståndskraft mot svampsjukdomar.

Paket: 1 st Vuokko + 1 st Uslada, 1 års träd vilka har förgreningar (höjd ca 80-100 cm i 2L kruka). Vuokko är sommarfrukt och Uslada höstfrukt.

Uslada har funnits på plantskolan under många år och har gett bra frukt.

 

Trädet har god tillväxt, fina grenvinklar. Sorten ger riklig skörd. Äpplet är medelstort till stort. Färgen är friskt gulgrön, helt moget gult och ibland med lätt orange täckfärg. Smaken är frisk och sötsyrlig. Påminner lite om Transparenthe Blanche och finns tidig höst ofta också i butik i stället för den känsligare sorten Transparenthe Blanche

normpris för 2 äppelträd = 80,90€ men dessa speciellt utvalda säljs i ett paket, båda för jämna 50€ under Black Week

Det finns sammanlagt 5 st paket. 3 st kvar

Obs! BF-1 paketen kan vi inte sända med Postnord

Prydnadsäppelträd, BF-2

Skaffa nu billigt ett vackert prydnadsäppelträd till våren

 

Paket: Ospecificerade rosa-röda prydnadsäppel i full 1-klass kvalité.

Trädens höjd ca 120-170 cm i en 7½L kruka 

Normpris för prydnadsäppel är 60€/st, men dessa går till ett Black Week pris på 20€/st vilket alltså är ca 66% rabatt.

Obs! BF-2 paketen kan vi inte sända med Postnord

 
Det finns sammanlagt 6 st paket. 1 st kvar

Äppelträd, II-klass, BF-3

Första klass träd har topp + 3 kvistar (kanelsorter topp + 2 kvistar). Andra klass äppelträd är såna som har topp + 2 kvistar men i övrigt helt motsvarnde första klass. Andra klass träd klipps normalt tillbaks följande vår och odlas till första klass tills början av sommaren.

Vid sorteringen under hösten har vi några sorter med fler andra klass träd än vad vi anser oss behöva i juni-juli nästa år. Dessa erbjuder vi nu till Black Week reapaket. Flera av de ryskklingande namnsorterna har vi själva haft planterade sedan år 2006 och dessa kan du läsa mera om i inlägget Nyheter 2021.

Malus Medunitsa


Malus Pervisaljut
Malus Krasvitsa Sada


Paket BF 3a: 2 st II-klass träd, sorter Medunitsa + Pervisaljut

5 paket kvar 3 paket kvar

Paket BF 3b: 2 st II-klass träd, sorter Uslada + Konsta

5 paket kvar  2 paket kvar

Paket BF 3c: 2 st II-klass träd, sorter Juuso + Krasvitsa Sada

5 paket kvar   4 paket kvar

av varje paket finns 5 st alltså summa 30 träd

Pris/paket: Black Week pris = 60€ (jfr normalpris = 78€ )

 

Konsta kom i handeln 1997 och vi planterade sorten ganska snabbt i slutet av 90-talet.


Vinteräpple Malus Juuso


Obs! BF-3 paketen kan vi inte sända med Postnord


Vinbärsbuskar, Svarta sorten Zusha, BF-4

 

Nu har vi gjort ett Black Week paket med 3 st svarta vinbärsbuskar av nyare rikgivande sorten Zusha, Ribes nigrum 'Zusha',  i normal 1 klass.

Sommaren 2022 var Zuscha den sort som gav absolut mesta skörden per buske i våra egna försöksodlingar. Mycket populär av självplockarna.

Paket: 3 st Zusha-svarta vinbär (3-4 grenar i en 3L kruka)

Pris: Alla 3 buskarna säljs nu under Black Week till rea-priset 25€. Normpris för 3 buskar = 34,90€


Det finns sammanlagt 10 st paket.  7 kvar

 

Saskatoonbuskar,  sorten Smoky, BF-5

 Vårt saskatoon Black Week paket innehåller 1 st buske av sorten 'Smoky'. Smoky är den saskatoon sort som har den bästa självfertiliteten och där du alltså inte behöver ha en tilläggssort för att få en massa goda vitaminrika blåbärsliknande lättplockade bär mitt i juli.

Paket: 1 st Smoky saskatoonbuske, Amelanchier alnifolia 'Smoky', klonförökad lätt förgrenad buske på ca 40-70 cm höjd i en 2L kruka

Normpris för saskatoonbuskar har under 2022 varit 29€/st men reapriset nu under Black Week är 19,90€/st, allstå närapå 30% rabatt.

Det finns sammanlagt 15 st  paket (så köp gärna 2 på samma gång). 14 paket kvar

 

Smoky har vackra bär i juli. Läs mer om Smoky-saskatoon i vår julkalender från 2021

 

 

Aroniabuskar, BF- 6

Aroniahäck, nyklippt mitt i sommaren.

 

Det finns ett parti om totalt 30 st stora aroniabuskar i 3½L kruka, ca 70-100 cm med många grenar. 
 
Sorten är vanlig fröförökad Aronia x prunifolia (syn. Aronia meloncarpa) vilka också de ger helt användbara bär med en nästanomärkbar differans i vikt/volym.

Buskarna bjuder vi ut i Black Week paket om 3 st till ett pris om 20€/paket.

Kanske det här är nåt för dig som genast från början vill anlägga en ordentligt stor häck. Köp i så fall hela partiet (10 paket x 3 st), men gör det då tillräckligt snabbt så att ingen annan hinner före!

Paket kvar: 10 paket

 

Vita vinbär, Vir finsk, BF- 7

 

12 st Vita vinbär av sorten Vit finsk finns i 2L kruka. Buskarna med 3-5 grenar.
 
Passa på till Black Week priset 6€/st (norm. pris = 18€/st).
 
Det finns sammanlagt 12 st i detta parti så först till kvarn...

 Paket kvar: 12 st  9 st kvar

 

Prydnadsbuskar, Gulbladig smällspirea, BF- 8

Gulbladig smällspirea, Physocarpus opulifolius 'Nugget', är en mera vinterhärdig sort vilken växer till ca 1,5 m höjd. Den ger trädgården en fin gulgrön tuch och speciellt i samband med mörkbladiga växter framhävs färgerna både i den gula och den mörka nyansen.

Paket: 2 st buskar (4 år gamla ca 30-60 cm i en 3L kruka)

Pris: Normpriset för Nugget smällspirean är 18€/st men dessa säljs nu under Black Week 2  st för 25€.

Paketet kan sändas med Postnord (fr 20 maj 2023 och tillkommer frakt- och emballagekostnader om 25€ för paket ett och 12,50€ för därpåföljande paket). 

Det finns sammanlagt 12 st paket.

 

 

längst framme med gula blad, sorten 'Nugget', längst bak med mörka blad har vi 'Red Baron'. Läs mer om smällspirea här.



Prydnadsbuskar, Rödbladig smällspirea, BF-9

 

Rödbladig smällspirea, Physocarpus opulifolius 'Red baron', är en mera vinterhärdig sort vilken växer till ca 1,5 m höjd. Den ger trädgården en fin vinröd tuch och speciellt i samband med ljusgulbladiga växter framhävs färgerna både i den gula och den mörka nyansen.

Paket: 2 st buskar (4 år gamla ca 30-60 cm i en 2L kruka)

Pris: Normpriset för Red baron smällspirean är 18€/st men dessa säljs nu under Black Week 2  st för 25€.

Paketet kan sändas med Postnord (fr 20 maj 2023 och tillkommer frakt- och emballagekostnader om 25€ för paket ett och 12,50€ för därpåföljande paket). 

Det finns sammanlagt 6 st paket.
 

Prydnadsbuskar, Brudspirea, BF-10

Norska brudspirean hade vi i ett inlägg i vår 70 års jubileumsjulkalender. Läs mer om sorten där.


Den riktigt vanliga norska hybridbrudspirean, Spiraea cinerea 'Grefsheim' har vi nu ett parti 5 åriga förgrenade buskar vilka vi säljer till Black Week reapris i paket om 5 st.

Paket: 5 st Spiraea cinerea 'Grefsheim' buskar om ca 50-80 cm höjd och med 2-5 kvistar. Plantorna är i 2L kruka och 5 år gamla.

Pris: Normalpriset för 2L buskkvalitén är 15€/st men Black Week reapriset är nu alla 5 buskarna för jämna 30€

Här finns det nu ordentligt med buskar,100 st alltså sammanlagt 20 st paket. 14 st kvar
 

Rabarberplantor, BF-11

 
 
Rabarber hör ju våren till. Nu har vi ett lietet parti rabarberplantor vilka vi tappat bort namnetiketten på under sommaren. Här är det nu frågan om någon av de lågoxalhaltiga sorterna Rosenhagen eller Elmblitz, alltså såna som gör flerdubbelt fler stjälkar, något smalare men med mycket lågt oxalvärde.
 
Paket BF-9: 2 st rabarberplantor i 2L kruka
Pris: Normalpriset är 19€ men Black Week priset = 9,50€/2 st alltså 50%

Det finns 20 plantor vilket räcker till 10 paket.

Elmblits hör till gruppen rabarber med låg oxalsyrahalt, liksom Rosenhagen. Båda soerterna bildar korta relativt smala stjälkar, men mängden stjälkar är stor så utbytet av sorterna är bra och färgen utmärkt.


Häckblåtry, Lonicera caerulea 'Jörgen, buskar i 2L, BF-12

alldeles utmärkt som formklippt häck

Detta paket är nåt för dig som anser dig ha bråttom att få en fullvuxen häck. Här är det nämligen frågan om 4-åriga plantor i 2L kruka av den bästa häcksorten, Lonicera caerulea 'Jörgen'. Plantorna har redan kraftigt rotsystem och således skjuter bra med kraftiga skott redan första sommaren.

Plantorna är restparti från vår partiförsäljning till anläggningar där det krävs stabilare plantor än vanliga häckstorlekar. Plantorna är färdigt beskurna i november 2022 för att genast från början av våren kunna växa tätt och fint.

Säljes i paket om 8 st men man kan förstås köpa flera paket för totalt finns det ca 100 plantor. 

Pris: Black Week pris = 40€/paket om 8 st (jfr normalpris = 15€/st alltså 66% rabatt) 

OBS! Paketantal: alla paket sålda.

Nytt Black Week erbjudande: BF-12b. Vi sätter in en extra Black Week rabatt på Jörgen häckblåtry i normal storlek (=20-40 cm i 9 cm kruka) på 10% från 100-priset (alltså order över 50 st) nu när våra specialpaketet i 2L kruka tagit slut.

Priset blir då: 329€ (normalpris) -10% = 296€/100 st eller för 50 st = 148€. Mindre mängd än 50 st till normalpris med normal vinterrabatt = 42,40 €/10 st -5% - 2% kassarabatt vid direktbetalning.

Tät och vacker också utan löv. Är det den vintergröna granhäcken eller den rödskiftande häckblåtryn som ger mest vinterfärg?



Dvärgstamsyren 'Palibin', BF-13




2 st stamsyren Palibin har kvistarna i kronan till ena sidan. Vi säljer dem till ett mycket förmånligt pris i stället för att odla dem vidare en säsong till fullgod vara. Normalpris 60€. Dessa två till Black Week st-pris = 15€/st.
Obs! BF-13 paketen kan vi inte sända med Postnord

 Här har det tillkommit 2 paket och 1 reserverats så nu har vi 3 kvar SLUTSÅLD

Och ett "extra paket" som tillkommit på slutrakan:

Prydnadsäppelträd, 'Marjatta' eller 'Rixi', BF-14

Skaffa nu billigt ett Marjatta prydnadsäppelträd till våren

 
Malus 'Rixi' i centrumparken, Närpes


Trädens höjd ca 80-120 cm i en 7½L kruka, snyggt förgrenade med topp och 2-4 kvistar. Stamhöjd är ca 40-60 cm. 

Det finns två av våra absolut bästa sorter att välja på, Marjatta eller Rixi. Att sorterna också råkar vara FinE-sorter säger en hel del om deras egenskaper.

Normpris för prydnadsäppel är 60€/st (då trädhöjd 120-170 cm), men dessa går till ett Black Week pris på 30€/st vilket alltså är 50% rabatt.

Paket BF-14a: Malus 'Marjatta'  rosa-röda prydnadsäppel i  1-klass kvalité 80-120 cm.

Paket BF-14b: Malus 'Rixi' rosa-röda prydnadsäppel i  1-klass kvalité 80-120 cm.

Obs! BF-14a och BF-14b paketen kan vi inte sända med Postnord

 
Det finns sammanlagt 18 st paket av BF-14a.

Det finns sammanlagt 14 st paket av BF-14b. 13 st kvar

 *************

Det var våra  specialpaket på årets Black Week. Saknar du ännu något i växtväg (vi handlar med fleråriga växter som buskar, träd, häckar, perennaväxter m.m.) inför våren 2023 så bara maila oss så räknar vi ett hyggligt pris även på dem.


Jo, en sak till - HSS auktionen, Bjud.fi. Där finns också en hel rad kvalitetsväxter vilka du kan försöka bjuda hem till ett förmånligt pris. Läs mera i vårt inlägg om Bjud-auktionen hösten 2022!

mvh

Wickmans Plantskola

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar