onsdag 30 november 2022

Julkalender 2022, bra växter som presentförslag är årets tema

 Adventstider år 2022 och så klart blir det igen en julkalender i växternas tecken. 

Krig och el-ände men trots allt lackar det mot jul och då vill ju var och en gärna tänka på sina nära och kära och måhända också rikta sina julgåvor till mera "nyttiga" ändamål. Därför beslutar vi att i årets adventskalender ta upp växter och växt/planteringsideer som känns som, just det, NYTTIGA!

Bra växter som presentförslag är årets kalendertema. Det kan t.ex vara två skorvresistenta äpplesorter som har frukt som håller länge och samtidigt pollinerar varandra bra, inte illa va?
 

En nyttig växt kan vara t.ex en häck som skyddar mot vind eller insyn, buskageplantering som samtidigt ger nyttiga bär eller varför inte ett småträd som man samtidigt kan använda för fågelbordet. Det borde ju finnas otaliga såna nyttighetsideer så få se vart årets adventskalender för oss...

Eftersom temat inbegriper presentförslag, så kommer vi att på bloggen tillhandahålla ett utprintbart "Tillsättsblad" för presentkorten vi säljer här hos oss. 

Det är då plantskolans egna presentkort plus det gemensamma Närpespresentkortet. Tanken  (och utformningen) är att man i samband med presentkort som gåva själv enkelt skall kunna tipsa mottagaren om vad presentkortsgivaren tycker att kortet skall användas till, men givetvis utan direkt tvång.

I samband med våra kalendrar brukar vi också tipsa våra läsare om tidigare års kalenderinlägg och just under detta tema passar det extra bra att kunna referera till de fina växter vi redan publicerat en massa fakta om. ..  Dessa länkar finns:

 

Info om presentkortsinköp från oss under lågsäsong:

Presentkort kan köpas direkt från plantskolan året om. Vintertid när vi inte har allmänna öppettider i shopen, behöver man ringa före ankomst. Detta gäller både för inköp av plantskolans presentkort och för Nff Närpes r.f.s Närpespresentkort från oss. Passlig telnummer är då 0400-233480. Och känn inte att du skulle vara till besvär - här jobbas det ändå så svetten lackar ända fram till jul :)

Och du som får ett sånt presentkort - vill du säkerställa dig om att växterna säkert finns på våren så reservera genast du bestämt dig, annars kanske någon annan planterar det du hade tänkt dig.

med adventshälsning,

Kjell på plantskolan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar