torsdag 30 mars 2017

Snart slår portarna upp för säsongen

2 maj öppnar Garden-Centret traditionsenligt för säsongen. Kom och in och skaffa de där växterna du länge tänkt på, inspireras av vårens nyheter och drick ett glas saft eller en kopp kaffe. Vi har dessutom representanter från både Hemmanet med gräsmattor på rulle och Lybäcks Jobbtjänst med stubbfräsning på plats under öppningsdagen!

Traditionsenlig öppning på växtsidan

I butiken hittar du redan från 2 maj en hel del växter, bl.a. en del av vårens nyheter och en hel del specialerbjudanden. Känsligare växter plockar vi fram vartefter vädret tillåter och vi hinner. Vi bjuder självklart också på kaffe och egentillverkad saft och vem vet kanske det ännu vankas nåt på köpet till dig  också...

Under öppningsdagen har vi t.ex. körsbärsplommon till paketpris.
Långtidsverkande gödsel för träden får du på köpet!

Specialpris på plommonträd: 1 st 'Kometa' +  1 st 'St Petersburgh' 64,90 €
Normalpris: 40 €/träd

Gräsmatta på rulle och stubbfräsar

Med på öppningsdagen 2 maj har vi i år bjudit in två lokala företag, Hemmanet och Lybäcks Jobbtjänst. De här två företagen saluför sådant som förr eller senare behövs i en trädgård, gräsmatta och stubbfräsning.

Kristian Bengts från Hemmanet, en av Finlands främsta leverantörer av högklassiga och färdiga gräsmattor till både privatpersoner och till stora organisationer, kommer att finnas på plats under öppningsdagen och förevisa gräsmattor och berätta om hur man ska gå tillväga om man vill anlägga en färdig gräsmatta. Allt för att kunderna inte ska behöva jobba i flera år med att få en egen gräsmatta.
Hemmanets färdiga gräsmatta. Bild: Hemmanet

Behöver du få en besvärlig stubbe borttagen är det Fredrik Lybäck från Lybäcks Jobbtjänst du ska prata med. Fredrik sköter förutom stubbfräsning också bl.a. om Fastighetsservice och -skötsel, trädgårdsanläggning, -arbete och -skötsel, dränering och täckdikning, gräsklippning, trädbeskärning och -fällning. Förhoppningsvis får vi en demonstration av hur stubbfräsning går till 2 maj.

Stubbfräsning på gång.

Kom och prata, fråga, diskutera och se vad de har att förevisa till vilka priser!


Vårens trädgårdsdagar i mitten av maj

Vårens trädgårdsdagar,  kommer att gå av stapeln helgen före Kristi Himmelsfärd, mer info och exakta tider är på kommande. Planera in ett besök på plantskolan även då för vårens största trädgårdsjippo.

Kalendern längre fram på våren innehåller också det ena och det andra, Morsdagsväxter, Trädgårdsdagar som sagt, Skolavslutning och årets trendigaste nyhetsintroduktion, Terassklematis, som kommer i handeln i juni. I skrivande stund har plantorna precis kommit in och planterats, och ja - för ett proffs ser dom riktigt täta och livskraftiga ut.


 Kom och fynda växter till din trädgård i vår! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar