tisdag 2 maj 2017

Trädgårdssäsongen har inletts!

Garden Centret är härmed öppet för säsongen, tack till alla som kom och besökte oss på öppningsdagen! Ni som inte hann eller hade möjlighet att komma  2 maj har fortfarande chans att utnyttja våra öppningserbjudanden hela denna vecka, så tveka inte att besöka oss ni också!

På öppningsdagen kunde man speciellt diskutera häckar, gräsmatta på rulle och stubbfräsning.

Just nu under vecka 18 är det erbjudande på t.ex:


Nya polska,  och ryska blåbärstryn

Blåbärstry, 3 st för 24,90 €
Svarta vinbär, 3 st för 24,90 €
Rhododendron Grandiflorum, Cunninghams White och English Roseum för 19,90 € eller 2 för 34,90 €
Plommonträd, 1 'St Petersburgh' + 1 'Kometa för 64,90 €
Äppelträd, 2 valfria för 59,90 €
mm, kom in till butiken för att se fler!


Dessutom har vi mängder med spännande växter i butiken, t.ex:


Barrväxter:
T.ex. fina barrväxter på stam,

Rhododendron:
Inhemska FinE-sorter och så de Nya polska Royal-rhododendrona som är korsade från finska sorter,

Frukt och bär:
Bl.a. nyheten lila buskhallon,
Härliga vindruvor,
långa rader med äppel, plommon och körsbärsträd
och så förstås fjolårets favorit, familjepäronträd.Garden-Centret är öppet vardagar 10-18, lördagar 10-16 och söndagar/helgdagar 12-15 i maj. Hela säsongens öppettider hittar ni här på hemsidan.


Välkomna in!

 

********************

 

För Er som gärna vill se litet bilder från öppningsdagen och dagarna innan har vi här samlat en del bilder och kommentarer. 
Redan på lördagen 29.4 gjordes lite reklam för öppningen på minimässan Mittistan. Där bjöds också på Aronia-plommonmjöd och info om öppningen delades ut. Enen på stam som syntes på vårt bord är en Juniperus communis 'Green Carpet' - egentligen en nyhet för nästa vår, alltså 2018.

Betalterminalerna och deras avtal blev ett problem inför öppningen. Det tidigare hyravtalet plantskolan haft sades upp av kreditlaget då det numera sågs som en osäker överföring. Att få nytt avtal i tid till en rimlig kostnad var rena vilda västern då det nu finns massor av olika aktörer på marknaden, vilka konkurrerar hej vilt och inte alltid själva har på klart vilka alternativ som kan användas till respektive apparatur. Att vi även ville ha ett alternativ med svensk service förenklade inte saken, men vi lyckades få ett fungerande system i tid! 


Aronia-plommonmjöden föll besökarna väl i smaken. "Smakar som välkomstdryck på fina fester" var en kommentar. Terassvärmaren vid kaffe/mjöd-bordet är också alltid omtyckt då den värmer bra.Hemmanet och Lybäcks Jobbtjänst hade vi bjudit in till öppningen. Kristian från Hemmanet berättade om gräsmatta på rulle under dagen och Fredrik Lybäck visade stubbfräsaren för intresserade besökare. En splitterny fräs är på kommande i dagarna så det ska gå änny mer smärtfritt att bli av med stubbproblemen.


Nyheter i affären i år är t.ex. postkort med trädgårdsmotiv, perfekt när du köper en present och behöver ett kort till. Royal-rhododendron är polska korsningar med finska sorter som underlag, och så är sortimentet av barrväxter på stam större än tidigare.


På grund av det kalla aprilvädret kunde inte träd- och perennaavdelningen öppnas ännu till öppningsdagen. Redan på tisdagseftermiddagen hade dock det varma vädret hjälpt till så pass mycket att isen gick att få bort från trädavdelningen och vi kunde fylla på med många sorter redan då. Perennaavdelningen väntar vi ska vara redo till trädgårdsdagarna om några veckor, men redan nu finns det ändå en och annan vårpigg perenn som börjar kika upp som t.ex. bildens bastanta planta av rosenpion.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar