tisdag 4 juli 2017

Juliträdgården

Juli är här, och många hoppas på lite mer värme och sol nu än vad juni hade att erbjuda. Misströsta dock inte om det regnar, fukten gör att du kan fortsätta plantera utan att behöva vattna allt för mycket!Sommaren ska innehålla många lata dagar, men mellan varven i hängmattan eller solstolen kan man behöva jobba lite också, för att det inte ska bli för långtråkigt. Här kommer några enkla trädgårdsarbeten som är lämpliga att ägna sig åt i juli:

To do:

  • Klipp bort gamla blommor på perenner och sommarblommor så kan du få njuta av en andra blomning.
  • Håll kolla på ohyran. Börjar du se tecken på bladlöss så blanda genast till lite såplösning och spruta den drabbade växten. Upprepa vid behov.
  • Kom ihåg att gödsla! Bäst just nu är olika bevattningsgödsel som verkar snabbt och ger växterna den extra näring de behöver för att växa, blomma och få stora fina frukter.
  • Så småningom kan du också börja beskära de fullvuxna fruktträden + vinrankorna samt plommon- och körsbärsträd. Andra träd, buskar och häckar kan också behöva putsas. Läs mer om JAS (juli-augusti-september) -beskärning här.


Plantera i sommar:


När du fixat allt det andra på listan, och kanske rensat lite ogräs, och det fortfarande kliar i fingrarna att få göra något i trädgården har vi fortsättningsvis massor med fina krukodlade plantor till salu. Krukodlade plantor har den fördelen att rötterna inte torkar så länge växterna står i kruka och får lite vatten då och då. Hinner du inte plantera allt på en dag är det alltså ingen panik, växterna klarar sig bra.Vi har t.ex. massor av fina perenner i olika storlekar:Se dessa och mycket mer på vår Pinterest-sida.

Eller varför inte satsa på någon av våra Färdiga Växtgrupper


Ibland kan det kännas svårt att riktigt veta vilka växter som passar ihop och hur man ska plantera dem i förhållande till varandra. Därför har vi komponerat ihop en hel del olika färdiga rabatter. Du kan använda våra förslag som inspirationskälla, eller, beställa hela rabatten som ett förmånligt paket från plantskolan. "Kurvrabatten" är bara en av våra nyheter, se alla här.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar