torsdag 15 augusti 2019

Trädgårdsdagar med Blommor och Bär 22-23.8

Äntligen regn! Ja så säger man i trädgårdskretsar just nu. Och vad är då bättre än att genast förverkliga alla planer man fått under den fina varma sommaren. Nu kan du faktiskt njuta av planteringsjobbet utan att riskera att hela jobbet förstörs av torkan - och vad som är ännu bättre - det som planteras nu på hösten, det blommar och är fint under nästa supersommar!

Dags för trädgårdsdagar och Slättens Mat&Mystik!


Välj bland massor av underbara perenner
Vi på plantskolan ordnar varje vår och höst en eller ett par dagar med extra program, och fyller inför detta på lagren i butiken med fräscha fina växter och också det sista i nyheter.

Denna hösts trädgårdsdagar går av stapeln  torsdag-fredag 22-23 augusti. Gör gärna ett besök hos oss just då, öppet 9-17 båda dagarna!  Vi bjuder dig på nåt uppfriskande, litet extra program och förstås extra bra rabatt på utvalda växter, se broshyren längst ner!

Har du t.ex. tänkt plantera en aronia-häck i höst är det t.ex nu under trädgårdsdagarna du ska beställa den, då får du den nämligen till -7% rabatt, eller 2,86€/planta.

Aroniahäcken är snygg klippt eller friväxande


Blommor och bär


Spännande Johsta-bär finns i butiken
Temat för trädgårdsdagarna och Slättens Mat & Mystik denna höst är "Blommor och bär". Det har ju varit ett sånt år i år, med en superriklig blomning på det mesta inom växtvärlden - förutsatt förstås att vattentillgången har ordnats.

Inför trädgårdsdagarna är butiken fylld med nyttoväxter och fina buskar, träd och perenner som blommar riktigt rikligt antingen nu genast eller nästa  varma sommar.. 

Vi berättar också om hur du ska gödsla för att få dina träd och buskar att blomma riktigt fint också nästa år, så du får massor med frukt och bär. Lämpligen ger vi nu -10% rabatt på både höstgödsel och vårgödsel till nästa vår!


Pop up-butik och arbetsdemonstrationer

(OBS! ej under Slättens Mat & Mystik, då finns istället Aronialimonad från Öfvermark Läskedrycker till salu i butiken)
Aronialimonad från ortens läskedrycksbryggeri finns till salu under Slättens Mat&Mystik...
Köp en flaska och du får en I love Närpes presentkasse på köpet!

Nedan pop-up gäller ej under Slättens Mat och Mystik

Vi har också bjudit in floristen Fanny Hedström som driver blomsterhandeln Florakompaniet (Blomstercenter) i Malax. Fanny har ett förflutet som sommarjobbare på vår plantskola, så man kan kanske säga att hon började sin floristbana just här, och därför är vi extra glada att hon vill komma och demonstrera hur man använder perenner och andra växter inom snittblomsvärlden.

Fanny finns här under hela fredagen. Kom gärna och se hur hon trollar fram de magiska blombuketterna från trädgårdens material. Arbetsdemonstrationer kl 11 och kl 15.30 - kom och se och få tips på hur du själv ska få till buketter med det lilla extra. Buketter och lite annat smått och gott från Florakompaniet kommer att finnas till salu. 


Ingen Mat & Mystik utan fina växterbjudanden


Som vi redan nämnde får du rabatt på all gödsel under dagarna, liksaså på aroniahäckar. Men det är inte på långt när slut med det. I broschyren nedan har vi en hel massa erbjudanden och specialväxter listade inför trädgårdsdagarna. Bläddra gärna igenom den, och tryck varför inte fram en "fullscreen"-version så ser du ännu bättre!

PS: Till Er som kanske har nåt annat som måste göras just de här dagarna, och alltså inte hinner in nu i dagarna - Samma erbjudanden återkommer på Slättens Mat & Mystik 6 september, givetvis med förbehållet att partierna räcker.

Mer  kan du se här i höstbroshyren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar