måndag 25 september 2017

Sista öppetveckan denna säsong

Då är vi snart där igen, stängningsdags, dagen då Öppet-skylten byts till "Ta kontakt - ring för att avtala om tid". På skylten står det också tydligt och klart: "Vi öppnar igen 2 maj 2018".


 Det är butiken som säsongstänger 


Att plantskolans butiksdel stänger för säsongen betyder absolut inte att planteringstiden skulle ta slut, tvärtom - oktober månad är en av årets absolut bästa planteringstider. Det utnyttjar vi också genom att vara ute till våra kunder och plantera, eller anlägga, som vi säger på fackspråket. Och det är då också så att befinner vi oss på en kunds gård kan vi tyvärr inte samtidigt vara hemma i butiken. 

Därför, avtala gärna om tid för besök, passliga tider är normalt genast på morgonen (kl 8-8.30) eller sen eftermiddag vid 17-tiden. Bara att slå en signal på tel: 0400-233480 så fixar vi dina plantor!

Nu är ju inte plantskolan helt avfolkad heller, Kjell o Kajus finns ute bland kunderna och på kontoret finns Emelie kvar. Det är bara det att kontoret och butiken inte riktigt är på samma ställe och i oktober jobbar hon med sortimentslistorna för nästa år samt för partihandeln.

 Våren 2018 närmar sig 


Beställ rabattrosor för 2018 NU!
På tal om nästa år så kan vi ju passa på att nämna att försäljningen av rabattrosorna ändrar såtillvida att de flesta sorter blir beställningsvara som skall beställas redan nu på hösten, kanske just du borde tänka på det. Läs mer i inlägget Rosor 2018.

Andra saker som kan vara bra att minnas inför en ny säsong är t.ex.:

- Gör höstsysslorna och höstgödsla nu för bättre blomning/fruktsättning 2018 och bättre övervintring.

Beställ gärna häckar nu för vårleverans
- Planerar du häck? Plantera om möjligt redan nu i oktober eftersom du då  alltid vinner en växtsäsong. Häckar för vårleverans/plantering börjar vi också ta upp beställningar på från mitten av oktober. Och - har du tänkt dig en udda specialhäck - då börjar det bli dags att komma till skott med beställning annars finns det risk att planteringen förskjuts till våren 2019.

- Har du tänkt dig att begära hjälp med plantering i juni 2018 är det dags att  reservera  tid redan nu.  Det är många som vill ha hjälp och dagarna som kan utnyttjas är inte alltför många. Det här gäller i hög grad också hösten 2018, särskilt då när det är frågan om större arbeten.

- Har du nära och kära som fyller år, eller behöver du fiffig julklapp? Plantskolans presentkort är inte tidsbundet och det medföljer alltid en gratis växtguide (värde fr 6€).

 Handla med -24% "momsrabatt" 30 september 


I höst uteblir oktober månads bjudarlördagar, men sista dan vi har öppet, alltså 30 september, kan du handla "momsfritt" med en 24% rabatt. Det är alltså plantskolan som bjuder dig på momsen och du kan se det som ett extra tack för säsongen 2017.


Ta gärna tillfället i akt och kom in och handla billigt. -24% rabatten gäller på alla inte redan nedsatta växter i butiken. Där finns fruktträd som äppel, päron, plommon och körsbär, bär som havtorn, vinbär, björnbär, hallon, jordgubbsplantor etc. Där finns också träd, perenner, marktäckare, rhododendron, barrväxter, tujor och växter för höstterassen plus mycket mycket mer. KOM, KOM! ;)

Obs! 24% rabatten gäller bara under lördagen 30 september för efter lördagen fyller vi igen på lagren inför våren 2018 och prismärkningen görs då med 2018 års priser, vilka på många växter ligger 5-10% upp från 2017 års nivå. Prisökningarna beror mycket på brist på växter men också på höjda avgifter och kostnader från våra leverantörer.

 Tack för den här säsongen! 


Vi på plantskolan passar nu på att tacka för säsongen 2017 och hoppas givetvis att du följer oss på Facebook, Instagram, Pinterest och Bloggen också under vintermånaderna för det är där som informationen om nya växter och andra nyttiga tips kommer. 

Tack för 2017!

Med hälsningar,
Kjell, Emelie och  plantskolans alla feriejobbande ungdomar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar