tisdag 1 maj 2018

Säsongöppning i Garden Centret 2.5 kl 10-18

Igen drar trädgårdssäsongen igång och det är hög tid att börja plantera  det som ska bli nån tillväxt och blomning på i sommar. Plantbutiken på plantskolan öppnar traditionsenligt 2 maj också i år. Nu är 2 maj  en normal vardag så öppettiden är kl 10-18. Här hittar du massor av vackra och härdiga mångåriga växter, allt från buskar och träd till frukt- och bärväxter, perenner och barrväxter, ja och faktiskt också en hel del nyheter inom området växter.

Sortiment vid öppning

Det är alltid litet vanskligt att lova alltför mycket inför en bestämd öppningsdag, särskilt på våren. Har man riktigt otur kan det ju vara smällkallt och snöfall (som förra året, vilket vi förstås inte alls vill) men i skrivande stund ser det faktiskt ut som att denna säsong inleds med VÅR. Redan på öppningsdagen finns alltså en hel del olika växter i butiken, och under de kommande två veckorna kommer det till växter hela tiden vartefter vädret tillåter och vi själva hinner med.


De senaste dagarna har vi nu fått fruktträdsavdelningen någorlunda klar, lövträdsavdelningen klar, barrträdsavdelningen rätt bra "uppdaterad", bärväxterna är på gång (jordgubbsplantor finns på växt i växthuset), perennerna finns ganska långt på plats redan från hösten och växer för fullt  (större namnskyltar kommer till trädgårdsdagarna), klätterväxter - många på plats andra på gång (somliga växer till sig andra finns och några kommer senare), rhodoavdelningen - ja till ca 50%,  Rosavdelningen - inte klar (här har vi ju tidigare aviserade förändringar att beakta).

Kunderna önskar erbjudanden

Så är det bara, något måste alltid finnas till extrapris. På växtfronten brukar vi köra en tvåveckorsintervall på erbjudanden. På erbjudanden råder det alltid "först till kvarn..." så tar partiet slut så råder igen fullpris (från vilket man förstås kanfå normal mängdrabatt).

Eftersom det är säsongsöppning bjuder vi därför på en del erbjudanden, ta en titt här!  
(Klicka på bilden för att göra den större.)

Nyheterna är alltid intressanna.

Säsongöppningserbjudanden v18-2018. Klicka för större bild

Våra nyheter för säsongen presenterar vi sen flera år tillbaks under vintern via facebook och bloggen och det betyder ju också att kunderna gärna reserverar växter för avhämtning från öppningsdag. Det är inte säkert att din reservering finns i butiken så fråga alltid vår personal så tar dom reda på var just dina plantor finns. Har du inte reserverat så ordnar det sig ganska ofta ändå ifall nu inte allt i just den sorten är sålt. Bekanta dig med de som just då finns i butiken och kanske fråga hur det ligger till med dom andra för vissa sorter kommer först efter en tids tillväxt.

Rätt gödsel är halva skötseln


Ska man plantera och faktiskt lyckas, kan man behöva lite mer än bara växterna. Från plantskolans Wiplant-butik får du också både jord och bark och så gödsel såklart. Allt som lever behöver näring för att växa och i plantbutiken hittar du ett passligt sortiment gödsel som ger ordentlig tillväxt.
Dom nya snygga Coverpots som passar växter i 2 L och 3 L krukor finns också i år. Med vattenmätaren på sidan håller du enkelt koll på vattenmängden i krukan så det inte blir för vått eller för torrt. Ytterkrukorna har vattenmagasin med självbevattnande bomullstråd så att påfyllningen vid soligt väder endast behövs 1-2 ggr/vecka*. Krukorna gör sig bra på trappan, terassen eller balkongen, och ska du ge bort växten är det roligare med en snygg ytterkruka! Kom gärna in o kika på modellerna!
* konstaterat i Wiplant-försök år 2017.

Mors dag!

Mors dag den 13 maj närmar sig också. Vill du vara enkelt förberedd för firandet så tipsar vi om plantskolans presentkort som INTE är tidsbundet och där du alltid får med en växtguide på köpet. Köper du presentkort under tiden 2-13 maj vår du också gratis välja ett gåvokort med växtmotiv från vår vykortsserie om växter.

Tips! En utmärkt present till mor är t.es ett päronträd, ett plommonträd eller annat fruktträd. Nya sorter av blåbärstry är suveräna för att inte tala om en snygg växt i våra nya Coverpots. Och sen finns ju allt möjligt annat i växtväg.

Delta ännu 2 maj i vår apriltävling del 4

Under april månad har vi varje vecka dragit vinnare av två växter, vilka nu från 2 maj kan avhämtas. Sista deltävlingen, alltså del 4, kan du delta i "på plats" i plantskolans butik under öppningsdagen ända fram till dragningen vilken sker ca kl 16. Tävlingsbilden finns på blogginlägget Vårens stora apriltävling.

Persika 'Riga' blommar vackert rosa. Klarar kallt väder bra men bör skyddas för vårfrost på våren. Plantor finns vid säsongöppningen 2 maj.

Häckprat

Under öppningsdagen kan man också prata med plantskolans ägare Kjell Wickman om t.ex häckar. För och nackdelar med de populäraste häckarna är saker som är bra att veta och tips och råd ges för vad man ska tänka på när man planerar att anlägga en häck. Ta vara på ett ypperligt tillfälle att komma till butiken ifall det är något du undrar över!

Fläderblomssaft spetsad med superbäret aronia

Nu bjuder vi på färgspetsad fläderblomssaft!
I sedvanlig ordning bjuder vi även på lite "förfriskningar" på öppningsdagen. Ifjol var aronia-plommonmjödet omtyckt och i år bjuder vi på ett glas eller två med vår egengjorda fläderblomssaft smaksatt med det supersunda bäret aronia.

Välkomna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar