måndag 6 maj 2019

Den ätliga trädgården

Finns det något bättre än att kunna ta en runda i den egna trädgården och plocka färska frukter och bär från buskarna och träden? Vi tycker inte det, därför satsar vi lite extra på just nyttoväxterna nu i vår!

Fruktträd

 

Äppelträd, 2 träd fr. 64,90 €

Vi har ett stort utbud av sommar-, höst- och vintersorter. Det finns även dvärgstamträd som inte blir så stora och familjeträd med 3 eller 4-5 olika sorter inympade på samma träd. I år har vi beskurit alla äppelträd färdigt åt kunderna, så det är bara att plantera! 


Päronträd, 2 träd fr. 69,90 €

Yes, även päron går bra att odla i våra trakter! Vi har både vanliga träd och familjeträd med 3 olika sorter inympade på samma träd. I år har vi beskurit alla päronträd färdigt åt kunderna, så det är bara att plantera! 


Plommonträd, 2 träd fr. 69,90 €

Hos oss hittar ni både plommon, krikon och körsbärsplommon. För att förhoppningsvis göra det lite enklare att välja bland sorterna har vi just tryckt upp en ny broschyr om plommon och körsbär som visar vilka sorter som passar ihop. För det är ju så, även om ett träd är (delvis) självfertilt får man alltid mycket större skörd om man planterar två olika träd. Välkommen in efter både broschyr och träd!


Körsbärsträd, 2 träd för 69,90

I sortimentet finns både moreller (surkörsbär) och biagårer (sötkörsbär). Det finns även buskkörsbär och uppstammade buskkörsbär som blir som ett litet träd. För att förhoppningsvis göra det lite enklare att välja bland sorterna har vi just tryckt upp en ny broschyr om plommon och körsbär som visar vilka sorter som passar ihop. Välkommen in efter både broschyr och träd!

Se mer om en del av sorter på www.wiplant.fi.

Bärbuskar, t.ex:

 

Björnbär 'Sonja', fr. 15 €

Härdig sibirisk sort, rankorna växer snabbt. Kraftigt uppåtväxande björnbär. Svarta bär i stora klasar. Vacker vit blom i juni. Välj en varm och solig växtplats. Zon: III (IV).

Björnbärsplantorna i 3L kruka har ett katalogpris på 15€/st och är helt självfertila - Du behöver alltså inte fler än 1 planta för att få bär. MEN köper du två får du just nu en ordentlig rabatt och betalar 24,90€ för två st.

Blåbär, paketpris 2 buskar + rhodojord fr. 34,90 €

Stora och goda är de, buskblåbären. För pollineringens skull är det bäst att ha åtminstone två olika sorter, så vi säljer oftast jätteblåbären som paket med två plantor + en rhodojordsäck då de dessutom är surjordsväxter och behöver lågt pH i marken.

Svarta vinbär, 3 st 24,90 €

Välj fritt bland många olika sorter, t.ex.. nya, härdiga, friska och rikgivande 'Zuscha'. Och vill man ha en specialitet kan man också välja de gröna vinbären Vilma och Venla till en eller två av buskarna. Gröna vinbär är nämligen en mutation på svarta vinbär, en mutation där den mörka färgen saknas och därför är bären också betydligt sötare än de svarta sorterna.

Jordgubbar

Populära 'Polka' och många andra sorter. 1,30 €/st. Mängdrabatt på hel låda (70 st) -10%.

Klängväxter

 

Vinrankor, från 15 €

Härdiga sorter för södervägg eller växthus. Blåa 'Zilga' eller röda 'Somerset Seedless'.

Läs gärna mer om både Zilgan och Somerset Seedless på ett inlägg vi hade våren 2017.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar