måndag 24 april 2023

Säsongsöppning i butiken 2 maj kl 10

Då nalkas det "sköna maj" igen. Det betyder säsongsöppning i plantskolans plantbutik "i stennötset", alltså där vårt Garden-Center på Östanåkersvägen 14 finns. Tisdagen den 2 maj kl 10 är det som gäller för öppningen.

Huom! nopea käännös suomeksi löydät tästä.

Temat vid vårt säsongsöppningsjippo är lättskött nyttoträdgård

Öppningsjippo med växtsläpp

Som brukligt vid säsongsöppningen ordnar vi litet extra "jippo"eller som vi brukar kalla dagen - växtsläpp!

Förutom sedvanliga öppningserbjudanden fortsätter vi vår tradition att bjuda på nåt passligt dricka, vid sidan om kaffepannan då, vilken kan vara bra att ha om det skulle kyla till sig. 

Under öppningsdagen finns det alltid nåt absolut extra/extra som överraskning. Det är i form av nyaste Nyheter och en del riktiga erbjudanden. Kom och se vad vi har i år!

Tävling brukar vi ha, och så ska det bli även i år. Priset har vi klurat ut redan men själva tävlingen och tävlingsfrågorna är ännu höjt i dunkel. Tills 2 maj lär det nog klarna. 

Hur som helst 1 pris i tävlingen är ett rosablommande Rixi prydnadsäppel i bästaste FinE-urval. Om du tycker det ska bli ditt ska du delta i vår enkla frågetävling i butiken 2 maj.

TÄVLING med ett av de snyggaste prydnadsäppelträden, nämligen Malus Rixi FinE, i pris. I frågetävlingen kan du endast delta på plats under öppningsdagen 2 maj.


Temat är Lättskött nyttoträdgård

I år tänkte vi oss också berätta litet noggrannare om hur du bygger dig en lättskött nyttoträdgård med olika frukt- och bärväxter

Här är det frågan om såna saker som växters placering, olika täckvävsmaterial både ekologiska och konventionella, sortspecifika saker att tänka på för att lyckas m.m.

Vi berättar kort och konsist på ca 5 minuter i några repriser under dagen  + att du däremellan kan fråga hur mycket du vill om ämnet.

Pelaräppel blir populärare nu.
Var och hur passar t.ex pelaräpplen? Var/när kan man använda äppelträd på grundstam B9 eller P60? Kom och lyssna in vid säsongsöppningen.

Erbjudanden

Eftersom våren kom rätt passligt igång i år så har vi faktiskt hunnit få ordentligt mycket växter på plats inför öppning. Den som ofta besökt våra öppningar kan kanske dra sig till minnes nåt kallt år när det varit endast några enstaka erbjudandeväxter och eller nyheter men i år är gården i det närmsta fullmatat med växter redan från början.

Och på tal om erbjudanden - gödseln skall du inte glömma! Öppningsdagen 10% på all gödsel.

För alla öppningens erbjudanden kan du kika in på sidan "Öppningserbjudanden". 

Under öppningsdagen är det bl.a erbjudande på stora plantor av vår härdiga Närpesklon av ek. Titta på videon som en av våra sommarpraktikanter gjorde 2021 hur vi producerar den!



Mängdrabatter

Att ge våra kunder mängdrabatt är nåt vi under lång tid ägnat oss åt. Detta gäller speciellt växter som behöver pollinerarsort för att bära bra med frukt men också på en hel del andra ger vi bra mängdrabatt.

Det är helt enkelt så att för oss är det en hel del "jobb" att berätta för dig hur du ska lyckas med växten, nåt som vi förstås gärna gör, men köper du flera av samma sort så spar vi in en "berättartur", och tid är ju pengar som man brukar säga...

Se våra standardmängdrabatter här!

Persika: 1 st 62€ och 2 st 109,90€

 

Priser och lagerhållning 2023

När du ska betala är det ju faktiskt litet mer än alla rabatter och erbjudanden  det är frågan om. 

Det är viktigt att veta varifrån priset ska räknas. Vi har en växtprislista online och utgående ifrån den och med dina mängdrabatter m.m. räknar vi snabbt ut vad ditt slutpris blir. 

Märkväl att priserna i listan alltid är för egenodlade växter eller för såna vi köpt in i förväg "till lager", och i listan näms de enskilda växterna helt utan mängdrabatterna...

Är varan slutsåld och vi skaffar från annan plantskolkollega tillkommer extra kostnader som t.ex hemtagningskostnader. Men lugn - vi har faktiskt regionens största växtlager så riktigt snabbt hamnar du inte på de extra kostnaderna!

Många av våra priser är ännu "gamla" men höjd produktionskostnad för den nya produktionen inverkar på priserna från 1 juli 2023. Räkna med +ca 5-10% för de egenproducerade växterna då.


Sedan blir det fortsättning på jippofirandet också...

Företagarföreningen NFF Närpes r.f. har "sköna maj"-jippodagar i slutet av vecka 18 alltså samma vecka som vi har vår öppning. 

Vi har redan bestämt att under detta maj-jippo så har vi  samma växterbjudanden som under öppningsdagen (dock ej gödseln) + litet extra på presentkortssidan eftersom Morsdag är på kommande den 14 maj.  

Hos oss "sköna maj" - jippar vi fr-lö 5-6 maj + fr-lö 11-12 maj. Välkommen in o morsdagshandla då!

Läs om vilka affärer som deltar i detta och vad var och en har på på Närpesbloggen.

Det är ballonger litet varstans i centrum. Ballongerna antyder att här hittar du en NFF butik som har Sköna maj jippo veckorna 18-19. På plantskolan ballongar vi fr-lö i både v 18 och v 19


Väl mött hos oss tisdagen den 2 maj kl 10

WICKMANS PLANTSKOLA

Kjell, Anna-Lena, Niklas och Clara


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar