torsdag 18 maj 2023

Skörda funkia

Mina funkiaskott kommer från sorten Hosta undulata 'Erromena' eller på svenska julifunkia, men det går lika bra med alla andra sorter och ju kraftigare växt desto mera att hugga tänderna i....

Har du skördat funkian ännu? Den frågan läste jag nyss i ett inlägg på sociala medierna. Och jo, det gjorde jag för några dagar sen!

Och nyfiken som man är så åkte de nyskördade skotten direkt in i köket där frugan försiktigt tyckte att stekpannan kunde vara rätt redskap att förädla dom för middagen.

Äkta smör, snabb stekning på passlig värme och sen "krydda" med litet salt. Klart att sätta på tallriken i stället för den ordinarie grönsalladen - och himla gott! Pröva så ska du se!


PS! Tidigare nåt år prövade jag också skott av den invasiva jättesliden, Fallopia saccaliensis. Den är också bra men är litet hårdare i växten så förbered dig på nån minut längre stek/grilltid och något stadigare smak.

Lycka till i köket!


Kjell W

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar