söndag 20 augusti 2023

Program Stora Planteringsveckan fredag 8 september

  Bild 629*1200 pixlar hit

 

Syrenhortensian (vipphortensia/hösthortensia - kärt barn har många namn) har vi en specialutvald Närpesklon som är tidig i blomning. Prydnadsäppel No3 är plantskolans egna korsning. Den ger helröda små äpplen vilka är röda också inuti- ger röd vacker saft.

Fredag 8 september har vi "Mat & Mystik" dag. Då har nämligen hela Närpes skördefest vilken hos oss börjar redan från morgonen kl 9 (Centrumborna startar på eftermiddagen)

På detta sätt hinner du bra bekanta dig med alla våra fina specialväxter och växtnyheter som vi ställt fram just för dig. Sedan på eftermiddag-kväll tar du del av marknaden eller äter en god middag på nån av serveringarna i centrum.

Under dagen har vi många erbjudanden. Listan från tidigare dagar har utökats med bl.a FinE-prydnadsäpplena Marjatta och Rixi samt vita Rescue och Ranetka Purpurovaja.

En annan raritet som kommit till under fredagen är vår egna utvalda klon av hortensia, Hydrangea paniculata Grandiflora, klon Närpes. Partiet vi har är begränsat.

Se både erbjudanden och rariteterna på skilda sidor.

Wickmans Plantskola är en av 15 plantskolor i Finland som beviljats rätt att odla FinE-plantor. Köp närodlat direkt från producenten om du befinner dig inom "räckhåll".


 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar