söndag 20 augusti 2023

Program Stora Planteringsveckan Söndag 3 september

 




Söndag 3.9 Stora Planteringsveckans 2:ndra dag. 

Idag läser du våra tips på sociala medier eller här bloggen eftersom vi har butiken stängd på söndagar. 

Botanisera gärna runt på de äldre inläggen eftersom de innehåller otroligt mycket tips och information om trädgpårdsodling och växter.

Om du ställer in desktopversion på din enhet så ser du till vänster en spalt med inlägg i tidsföljd från vi startade bloggen år 2015. 

Ett steg längre ner finns etiketter med svenska namn och tips och längst ner till vänster finns inläggen sorterade enligt växternas latinska namn. 

Vi önskar dig god läsning!


Dagens extra tips: Läs  om komposteringens fördelar. 

Att kompostera trädgårdsavfallet  har många fördelar, speciellt om man vill ge växterna en näringsrik och hållbar jord. Observera att  för hushållsavfall bör du använda kompostbehållare som inte drar till sig mus och annat otyg.

En trädgårdskompost är lätt att tillverka och upprätthålla och så länge du har något att kompostera spelar det ingen roll när du tar den i bruk.

Egentligen behövs bara en hög på marken bestående av t.ex. löv, gamla grönsaker och sommarblommor, växtdelar, och gräs, men om man vill att nedbrytningen ska ske snabbare finns det några tips och knep man kan följa. 

För att komposten ska kunna hålla fukt och värme behöver man skydda den med något, detta kan t.ex. vara pallkragar, trätrallar, nät eller annat liknande. Komposten ska gärna ska ha kontakt med marken så att maskar lätt kan förflytta sig in och ut, däremot kan det vara bra att täcka marken med t.ex. kartong före användning så att potentiellt ogräs kvävs.

Här kommer några bilder som visar principen med kompost






 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar