måndag 12 december 2016

Lucka 12, julkalendern 2016

Picea abies 'Inversa'

Hänggran


I dagens lucka hittar vi en trevlig mutation av vår vanliga gran.


'Inversa' är en smalväxande gran med mycket hängande grenar. Den väcker alltid uppmärksamhet och är en fin pelarform som inte kräver mycket utrymme. Den blir inte heller allt för hög, max 4-5 m eller så hög som man binder toppskottet.

Reservera med julrabatt:

Hänggran Inversa till julklapp? Reservera växterna som finns beskrivna i plantskolans julkalender nu för vårplantering 2017. Maila in din reservation senast 31.12.2016. Du kan reservera nu genast och fylla på med fler växter vartefter, eller så väntar du tills slutet på kalendern och sänder in alla på en gång. Vill du ha vår pdf-reservationsbekräftelse att ge i julklappskuvertet bör du dock reservera senast den 23 december. Växterna kan hämtas ut från plantskolan fr.o.m. 2 maj 2017.

Alt. 1. 1 st Inversa': -10% från normal pris 57 € (försäljningsstorlek 30-40 cm)
Alt. 2. 2 st 'Inversa' : 102 €, alt. 2 kan du om du vill betala direkt efter bekräftelsen för ytterligare -5%.
Reservera via email: wiplant(at)tawi.fi

Jultips: 

Grankvistar kan användas till kransar, till jularrangemang med andra växter och att ha vid trappen. Den här hänggranen är dock vackrast om den får ha grenarna ifred, sätt istället en ljusslinga i den och använd den udda formen för ett spännande utseende på utejulgranen!Ta gärna del av förra årets julkalender också ifall du missade den då. Där fanns bl.a. ett inlägg om en annan utmärk utejulgran, Picea abies 'Ohlendorfii'.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar