måndag 19 december 2016

Lucka 19, julkalendern 2016

Malus 'Royalty'

Prydnadsäppel


I lucka 19 har vi prydnasapeln 'Royalty'.


'Royalty' är ett litet träd som blommar rikligt på försommaren. Passar även i den mindre trädgården. Det har både mörkröda blommor och mörkröda blad och växer till 3-4 m höjd. På sensommaren bildas dekorativa mörkröda frukter. Planteras i soliga lägen. 

Reservera med julrabatt:

Ett prydnadsäppel till julklapp? Reservera växterna som finns beskrivna i plantskolans julkalender nu för vårplantering 2017. Maila in din reservation senast 31.12.2016. Du kan reservera nu genast och fylla på med fler växter vartefter, eller så väntar du tills slutet på kalendern och sänder in alla på en gång. Vill du ha vår pdf-reservationsbekräftelse att ge i julklappskuvertet bör du dock reservera senast den 23 december. Växterna kan hämtas ut från plantskolan fr.o.m. 2 maj 2017.

Alt. 1. 1 st 'Royalty': -10% från normal pris 37 €
Alt. 2. 2 st 'Royalty': 65,90 €, alt. 2 kan du om du vill betala direkt efter bekräftelsen för ytterligare -5%.
Reservera via email: wiplant(at)tawi.fi  

Jultips:

Precis som av äpplen på hängprydnadsäpplet 'Hyvingiensis' i lucka 2, så kan även dessa äpplen använas till t.ex. marmelad. 

Småväxta träd som prydnasäppel är också ypperliga att sätta ljusslingor i den här tiden på året.Ta gärna del av förra årets julkalender också ifall du missade den då. Där fanns bl.a. ett inlägg om en annan rödbladig växt, smällspirean 'Red Baron'.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar