fredag 9 december 2016

Lucka 9, julkalendern 2016

Salix purpurea

Rödvide


I lucka 9 hittar vi en växt som är fungerar både som insynsskydd och är användbar för kvistarnas skull.Som det hörs på namnet har Rödviden vackra rödfärgade skott. Busken växer till 2-3 m men kan hållas lägre genom nedskärning varje vår. Den fungerar bra som häck eller berså och ger bra insynsskydd.

Reservera med julrabatt:

Rödvide till julklapp? Reservera växterna som finns beskrivna i plantskolans julkalender nu för vårplantering 2017. Maila in din reservation senast 31.12.2016. Du kan reservera nu genast och fylla på med fler växter vartefter, eller så väntar du tills slutet på kalendern och sänder in alla på en gång. Vill du ha vår pdf-reservationsbekräftelse att ge i julklappskuvertet bör du dock reservera senast den 23 december. Växterna kan hämtas ut från plantskolan fr.o.m. 2 maj 2017.

Alt. 1. 1 st Salix purpurea: -10% från normal pris 12 €
Alt. 2. 5 st Salix purpurea: 54 €, alt. 2 kan du om du vill betala direkt efter bekräftelsen för ytterligare -5%.
Reservera via email: wiplant(at)tawi.fi


Jultips: 

De böjliga grenarna är perfekta att vrida ihop till kransar eller t.o.m. att fläta korgar med. Oavsett om du bara vill ha grenarna till en kransstomme eller om du vill ha en mer rustik krans av nakna grenar så är det här busken du ska gå till!

Ta gärna del av förra årets julkalender också ifall du missade den då. Där fanns bl.a. ett inlägg om en annan växt med vackert röda grenar, Alaskakornellen Cornus 'Farba'.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar