fredag 23 december 2016

Lucka 23, julkalendern 2016

Pinus mugo `Pal Maleter'.

Dvärgbertall.


I nästsista luckan hittar vi denna spännande tall.'Pal Maleter' är en  snabbväxande dvärgbergtall med tydligt tvåfärgade barr. På sommaren är de vackert gröna med ljusare toppar, på vintern blir den mycket tydligt gultoppig. Som alla dvärgbergtallar växer den inte allt för stort, höjd: 1-2 m, och är tålig och härdig. Tål soliga lägen och kan t.o.m. planteras i kruka.

Här står Pal Maleter framför en pall med gröna Mops dvärgtallar. En markant färgskillnad!

 

Reservera med julrabatt:

En dvärgbergtall till julklapp? Reservera växterna som finns beskrivna i plantskolans julkalender nu för vårplantering 2017. Maila in din reservation senast 31.12.2016. Du kan reservera nu genast och fylla på med fler växter vartefter, eller så väntar du tills slutet på kalendern och sänder in alla på en gång. Vill du ha vår pdf-reservationsbekräftelse att ge i julklappskuvertet bör du dock reservera senast den 23 december. Växterna kan hämtas ut från plantskolan fr.o.m. 2 maj 2017.

Alt. 1. 1 st 'Pal Maleter': -10% från normal pris 35 € (försäljningsstorlek 15-20 cm)
Alt. 2. 2 st 'Pal Maleter': 63 €, alt. 2 kan du om du vill betala direkt efter bekräftelsen för ytterligare -5%.
Reservera via email: wiplant(at)tawi.fi

Jultips:

Du kan, liksom med det mesta i trädgården, hänga vackra ljusslingor i tallen för en festlig känsla. Du kan också ta in kvistar av den och sätta i vas. Häng några julgranskulor i dem för det lilla extra.


Ta gärna del av förra årets julkalender också ifall du missade den då. Där fanns bl.a. ett inlägg om en annan dvärgbergtall, Pinus mugo 'Mops'.

 Sänd in din beställning nu eller senast 31.12.2016


Nu har vi kommit till lucka 23 i julkalendern och nu och fram till nyår kan du beställa växterna i julkalendern med 10% rabatt. Alternativ 2 (=paket innehållande flera växter) kan du om du så vill också betala genast efter beställning (vi sänder faktura på eposten) med en extra 5% rabatt. För att beställa mailar du oss wiplant(at)tawi.fi och du anger helt enkelt lucka nr + a för alt1 och lucka nr + b för alt 2. Vill du köpa flera paket anger du detta också. Sen ska du minnas att skriva ditt namn, telnummer, mailadress och om du vill betala alt 2 genast (=extra 5% rabatt) eller vid avhämtningen i vår. 

En sammandragslista på växterna finns också som pdf på vår webbsida, http://www.wiplant.fi/vaxter_julkalender2016.pdf vilken man givetvis också kan ladda ner och fylla i och sen maila oss.

rabatterna gäller till 31.12.2016

God Jul till Er alla!

önskar Emelie och Kjell på plantskolan 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar