fredag 16 december 2016

Lucka 16, julkalendern 2016

Potentilla tridentata 'Nuuk' 

Grönlandstok


I lucka 16 har vi grönlandstoken, en fantastisk marktäckare.


Den grönländska marktäckaren ser ut som en perenn men är egentligen en låg buske. Den är vintergrön, och bildar med sina mängder av små blommor en vit matta i juni. Yngre plantor fungerar bra att plantera t.ex. under häckväxter.


Reservera med julrabatt:

Marktäckande grönlandstok till julklapp? Reservera växterna som finns beskrivna i plantskolans julkalender nu för vårplantering 2017. Maila in din reservation senast 31.12.2016. Du kan reservera nu genast och fylla på med fler växter vartefter, eller så väntar du tills slutet på kalendern och sänder in alla på en gång. Vill du ha vår pdf-reservationsbekräftelse att ge i julklappskuvertet bör du dock reservera senast den 23 december. Växterna kan hämtas ut från plantskolan fr.o.m. 2 maj 2017.

Alt. 1. 1 st 'Nuuk' i 2L kruka: -10% från normal pris 11 €
Alt. 2. 5 st 'Nuuk' i 2L kruka: 49,50 €, alt. 2 kan du om du vill betala direkt efter bekräftelsen för ytterligare -5%.
Reservera via email: wiplant(at)tawi.fi  

Jultips:

Förutom att den är vintergrön och vacker i trädgården om det nu skulle råka vara lite snöfattigt runt jul, så påminner grönlandstoken lite om lingon också. Kvistarna/bladen fungerar alltså utmärkt att ta in och använda i olika växtarrangemang eller i adventsljusstaken! Stryk t.ex. ner dem i lite vitlav för en vacker kontrast mellan det gröna och det vita. Lämna det antingen så för en mer naturlig look eller stryk också ner  röda dekorationssvampar eller små guldfärgade julgranskulor om du vill pynta till det hela ännu mer! 


Vitlav och grönlandstok i adventsljusstaken

Ta gärna del av förra årets julkalender också ifall du missade den då. Där fanns bl.a. ett inlägg om en annan utmärkt marktäckare, Ribes glandulosum, dvärgrips.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar