söndag 18 december 2016

Lucka 18, julkalendern 2016

Thuja occidentalis 'Holmstrup'
Pyramidtuja

I lucka 18 har vi en härdig och vacker pyramidtuja.



'Holmstrup' växer i en tät pyramidform. Den har en vacker grön färg och är långsamtväxande, men mindre känslig för vårsolen/avdunstning än t.ex. 'Smaragd'. Det är också denna tuja vi rekommenderar till häckar ifall 'Brabant'-tujan känns för vid och hög. 'Holmstrup' växer till 2-3 m hög och är mörkt vintergrön.

Reservera med julrabatt:

En tuja till julklapp? Reservera växterna som finns beskrivna i plantskolans julkalender nu för vårplantering 2017. Maila in din reservation senast 31.12.2016. Du kan reservera nu genast och fylla på med fler växter vartefter, eller så väntar du tills slutet på kalendern och sänder in alla på en gång. Vill du ha vår pdf-reservationsbekräftelse att ge i julklappskuvertet bör du dock reservera senast den 23 december. Växterna kan hämtas ut från plantskolan fr.o.m. 2 maj 2017.

Alt. 1. 1 st 'Holmstrup': -10% från normal pris 40 € (försäljningsstorlek 60-80 cm)
Alt. 2. 2 st 'Holmstrup' 60-80 cm: 72 €, alt. 2 kan du om du vill betala direkt efter bekräftelsen för ytterligare -5%.Reservera via email: wiplant(at)tawi.fi

Jultips:

Precis som allt vintergrönt ger 'Holmstrup' både liv och färg till trägården under snöfattiga vintrar. Men den är även riktigt fin när det är snö och frost! 

Eftersom den inte blir så hög är den perfekt att använda som utejulgran, tät och fin!


Ta gärna del av förra årets julkalender också ifall du missade den då. Där fanns bl.a. ett inlägg om en annan tuja, Thuja 'Little Giant', en trevlig bolltuja som också kunde gör sig bra som en bollformad utejulgran.
*

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar