torsdag 8 december 2016

Lucka 8, julkalendern 2016

Pinus mugo 'Allgäu'

Dvärgbergtall


I lucka 8 hittar vi en liten, rund och härdig barrväxt.Dvärgbergtallen Allgäu har en tät, flatrund form. Den är långsamtväxande och härdig. Den passar utmärkt både i stenpartier och t.o.m planterad i kruka på terassen. Det runda växtsättet gör att den blir som ett vackert litet klot i trädgården.

Reservera med julrabatt:

Allgäu till julklapp? Reservera växterna som finns beskrivna i plantskolans julkalender nu för vårplantering 2017. Maila in din reservation senast 31.12.2016. Du kan reservera nu genast och fylla på med fler växter vartefter, eller så väntar du tills slutet på kalendern och sänder in alla på en gång. Vill du ha vår pdf-reservationsbekräftelse att ge i julklappskuvertet bör du dock reservera senast den 23 december. Växterna kan hämtas ut från plantskolan fr.o.m. 2 maj 2017.

Alt. 1. 1 st 'Allgäu': -10% från normal pris 35 € (Försäljningsstorlek 15-20 cm)
Alt. 2. 2 st 'Allgäu': 63 €, alt. 2 kan du om du vill betala direkt efter bekräftelsen för ytterligare -5%.
Reservera via email: wiplant(at)tawi.fi

Jultips: 

Har du tallen planterad i en kruka på terassen eller trappan? Sätt en ljusslinga i den så lyser den fint upp i vintermörkret!

Ta gärna del av förra årets julkalender också ifall du missade den då. Där fanns bl.a. ett inlägg om dvärgbergtallen Pinus mugo 'Varella' som går att använda på samma sätt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar